Napravite odmor za dušu i tijelo: posjetite wellness rivijeru- Opatiju!

08.03.2022.
RECOMMENDED

Koliko ste si puta u danu izgovorili rečenicu „potrebna mi je masaža“ ili „ stvarno trebam odmor“? Suvremeni način života bombardira nas nizom stresora koji ne utječu samo na fizičko zdravlje, nego i na mentalno zdravlje. Nije ni čudo što nam tijelo vapi za dobrim odmorom ili bilo kakvom radnjom koja će nas opustiti te osloboditi tereta svakodnevice. Mi se apsolutno slažemo da je potrebno priuštiti si mali odmor, a što je bolje od wellness vikenda? Wellness ima mnoge benefite na naše tijelo i um, a ne postoji idealnije mjesto za ovaj užitak nego prekrasna Opatija. Ovaj kvarnerski grad jedan je od najpoznatijih svjetski prepoznatih lječilišta, a mješavina morskog zraka s Kvarnerskog zraka i planinske klime Učke imaju svojevrstan terapeutski učinak. Opatija je savršeno stvorena za potpuni oporavak tijela i uma.

Opatija je grad koji osim što obiluje prirodnim ljepotama, slovi i kao prirodna wellness destinacija čija specifična klima povoljno utječe na zdravlje. Opatija iza sebe ima stoljetnu tradiciju zdravstvenog turizma što pokazuje činjenica da je ovaj grad nekada bio poznat kao lječilišna i odmorišna oaza za dame i gospodu iz europskih monarhija, državnike, pjevače i glumce, balerine i književnike, a ponajviše liječnike i terapeute iz cijele Europe. Ona je bila dom mnogih europskih i svjetskih liječnika koji su svoje medicinske metode promovirali upravo u Opatiji koju je austrijska vlast još 1889. službeno proglasila klimatskim lječilištem. Posebnost ovog kvarnerskog grada je njegova specifična kombinacija morskog i planinskog zraka čiju je ljekovitost dokazao „otac europske laringologije“ Leopold Schrötter Kristelli koji je slavio opatijski zrak kao djelotvoran u liječenju dišnih puteva. U Opatiji se također mogu osjetiti mirisi eteričnih ulja lavande, ružmarina i lovora koji imaju aromaterapeutska svojstva te zajedno s morskim zrakom, blagotvorno djeluju na organizam.

Kada dođete u Opatiju, za početak je dovoljno samo udisati njegov zrak i uživati u njegovim ljekovitim svojstvima. Međutim, terapeutske blagodati ovoga grada bile su izuzetno pogodne za razvoj wellness i spa centara koji su idealna destinacija ako želite napraviti nešto za sebe i svoje tijelo. Wellness tretmani nisu novijeg doba već datiraju još iz staroga Rima kada je ovakva vrsta terapije bila na bazi vode i bila je rezervirana za članove kraljevske obitelji kako bi pružila fizičko i duhovno zdravlje. Današnja moderna spa terapija bogata je različitim tretmanima: razne vrste masaža, hidroterapija, manikura i pedikura, tretmani lica, aromaterapija, akupunktura, sauna terapija i mnogi drugi tretmani. Ovi se tretmani ne nude više kraljevskim obiteljima, već si svatko može priuštiti svoj spa trenutak u brojnim spa i wellness centrima.

S obzirom na to da je Opatija naša prijestolnica spa doživljaja, svoj fizički i duhovni odmor je idealno isplanirati u jednom od mnogih wellness i spa centara u Opatiji. Ako želite osjetiti sve čari mediteranskih blagodati, posjetite „Wellness Oaza“ centar koji je smješten u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta. Tamo možete isprobati opuštajuću aromaterapijsku masažu s eteričnim uljima koja su toliko cijenjena u Opatiji, a ovakva vrsta masaže ublažava stres, potiče cirkulaciju, uklanja umor te opušta. Osim masaža, ovdje možete uživati i u tretmanima lica, finskoj sauni, jacuzziju, hidromasažnom bazenu te u mnoštvo drugih spa trenutaka koje nudi ovaj hotelski wellness.

Zanimljivost grada Opatije je ta da je ovu wellness rivijeru posjećivala i Austro-ugarska carica Sisi koja je čitav svoj život njegovala wellness lifestyle. Opatijski spa centar „Milenij spa“ koji se nalazi u hotelu „Milenij“ inspiriran je filozofijom carice Sisi i nudi kraljevski spa užitak u kojem se postiže psihofizička ravnoteža. Ovaj centar nudi mnoštvo masaža među kojima se ističe „Milenij massage“, odnosno holistička masaža koja kombinira elemente medicinske masaže, aroma masaže i pritiske na akupresurne točke čime se ublažava stres i regenerira koža. Ako vam treba tretman koji će vam popraviti raspoloženje, preporučujemo anti stress masažu tijela i lica toplom čokoladom koja ujedno hrani kožu i utječe na dobro raspoloženje. U „Milenij spa“ centru možete isprobati savršeni tretman za poticanje proizvodnje kolagena te učvršćivanje i zaglađivanje kože lica. Riječ je o „Led Therapy Mask“ tretmanu- specijaliziranom tretmanu infracrvenim svjetlima koji tretira bore, fine linije te akne i razne upalne procese kože. „Milenij spa“ nudi posebno osmišljene tematske wellness programe koji su specijalizirani za sve vaše potrebe i želje. 

Popis svih wellness programa možete pogledati na sljedećem linku: Amadria park- Posebne ponude. “Milenij spa” također nudi tursku i finsku saunu, solne kupelji te unutarnje i vanjske bazene za potpuno uživanje u pogledu na Kvarner. Ako već zamišljate sebe na ovim spa tretmanima, vrijeme je da si zaista priuštite oporavak duha i tijela na poseban spa način!

SAZNAJ VIŠE: