Napravili smo tjesteninu s votkom po viralnom receptu i evo kako je ispala

20.02.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Što je potrebno da bi jedan recept postao viralan? Realno, da ne oduzima više od pola sata vremena ili da ga napravi neka poznata ličnost. Nakon što je Gigi Hadid podijelila svoju verziju recepta tjestenine s votkom, to jelo se ubrzo našlo na… svakom stolu. Rana faza pandemije i lockdown izjedrili su pregršt kreativnih jela i mnoge natjerali da zavole kuhanje. Ok, kombinacija alkohola i tjestenine definitivno prednjači kao razlog. Napravili smo vege verziju i evo kako je ispala.

RECEPT:

500g rigatoni tjestenine

1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

poriluk

4 češnja češnjaka

350g pirea od rajčice

pola čajne žličice čili začina

2 čajne žličice votke

250 ml kokosovog mlijeka

pola čajne žličice soli

1/4 čajne žličice papra

svježi listići bosiljka

nutritivni kvasac za vegansku verziju / parmezan za vegetarijansku

PRIPREMA:

Stavite tjesteninu u proključalu vodu i kuhajte je tik dok ne bude al-dente, jer će se nastaviti kuhati kada se pomiješa s umakom.

Na zagrijanom maslinovom ulju uz stalno miješanje pirjajte poriluk i češnjak oko 7 minuta.

Dodajte pire od rajčice i čili i kuhajte uz stalno miješanje dok se tjestenina ne počne karamelizirati; oko 8-10 minuta.

Dodajte votku i kuhajte stalno miješajući dok ne ispari; otprilike 4-5 minuta. (Više ne biste trebali osjetiti miris alkohola).

Smanjite vatru i dodajte kokosovo mlijeko, neprestano miješajući dok se ne dobije umak. Začinite solju i paprom.

Dodajte 1/2 šalice vode za tjesteninu u tavu i nastavite lagano miješati.

Kad je tjestenina kuhana, prebacite je u tavu, pa ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Napomena: dodajte još vode od tjestenine u umak, ako je previše gust ili suh.

Recept je za 4 porcije.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: