Namještaj s domaćim potpisom koji bismo htjeli u svom stanu

Otkrijte 3 hrvatska studija namještaja koji će vas osvojiti svojom profinjenošću i visokom kvalitetom
22.05.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Scenarij je sljedeći: napokon ste kupili stan iz snova, spakirali ste svoje omiljene stvari i spremni ste za useljenje- ali sad treba taj isti stan opremiti. Koliko god je uzbudljvo namještati novi dom po vlastitome ukusu, toliko ova radnja donosi jednu dozu stresa jer ne znamo otkuda krenuti. Ako se nalazite u opisanoj situaciji, onda vam želimo predstaviti tri hrvatska studija za namještaj koja će vas sigurno osvojiti. Namještaj ovih brendova odiše profinjenošću i kvalitetom te će zasigurno preobraziti vaš prazni stan u dom iz snova.

REGULAR COMPANY

Regular Company je multidisciplinarni dizajn studio koji radi u područjima produkt i industrijskog dizajna, dizajna interijera, brendinga i digitalnog dizajna. Osnivači studija su Ruđer Novak- Mikulić, Marino Murgić i Tihomir Filipec, fantastični trojac koji zajedno surađuje na raznim projektima u kreativnoj idustriji još od 2009. godine. Sa svojim su brendom osvojili brojne nagrade, a svakako ne smijemo zaboraviti na nominaciju prestižnog magazina Dezeen. Sa svojim studijom imali su suradnje s brojnim stranim brendovima poput Frame i New Worksa, a već godinama surađuju s globalno poznatim Artisanom. Regular Company je među najboljim studijima kada je riječ o produkt dizajnu. Njhova T-Lampa koja je nastala u suradnji s danskim brendom Frama pokupila je ovacije te je upravo ta proizvod bio u konkurenciji za Dezeen nagradu i osvojila je nagradu britanskog časopisa Wallpaper.

Svjetiljka se savršeno prilagođava prostoru i nadopunjuje interijer. Osim T-Lampe, trebamo spomenuti i njihovu Neva kolekciju stolica i stolova za Artisan te ručno rađene tepihe i prostirke za istog klijenta. Sve proizvode pogledajte na njihovog web stranici.   

PROSTORIA

Prije više od deset godina pokrenuta je proizvodnja namještajau jednoj hali u Hrvatskom Zagorju, a danas Prostoria obuhvaća sve segmente proizvodnje namještaja i broji skoro 300 djelatnika. Prostoria, nekad zvana Kvadra, od samih je početaka bila vođena dizajnom kao alatom za poboljšanje kvalitete u samom razvoju i proizvodnji namještaja.

Mnogi proizvodi su se razvijali tijekom duljeg vremenskog razdoblja kako bi dobili svoj konačan oblik te su oni prikaz savršene simbioze suvremene tehnologije i ručnog rada najviše kvalitete. Koriste se pretežno domaći materijali, posebice masivno drvo, a najveći dio proizvodnje odvija se unutar same tvrtke ili u suradnji s lokalnim zadrugama.

U katalogu Prostorie može se pronaći namještaj baziran na provjerenim modelima i obuhvaća kolekcije za unutarnje i vanjske prostore. Cijeli asortiman pogledajte na službenoj web stranici Prostorie.

GRUPA

Grupa je hrvatski dizajnerski studio i proizvođač kvalitetnih ručno rađenih proizvoda usmjerenih na dizajn rasvjete. Osnivači ovog modernog dizajnerskog studija su Filip Despot, Ivana Pavić i Tihana Taraba, uspješni i nagrađivani dizajneri koji su 2012. godine odlučili postatu proizvođači vlastitih proizvoda.

Njihovi proizvodi odišu minimalizmom, inovativnim dizajnom te prije sega, funkcionalnošću. Svoje proizvode promoviraju i distribuiraju na domaćem, ali i stranom tržištu. Sve kolekcije istražite na njihovoj službenoj web stranici.

SAZNAJ VIŠE: