Najtraženije lice u estetskoj kirurgiji je ono Belle Hadid

Dok se prije petnaest godina u kiriruškim ordinacijama najviše tražilo lice Angeline Jolie, mlađe generacije dolaze s fotografijom Belle Hadid
06.04.2023.
IMAGE SOURCE: Bella Hadid Instagram

Svaki odgovorni estetski kirurg će vam reći da ne možete dobiti tuđe lice jer nos kakav ima netko drugi možda uopće ne odgovara vašoj fizionomiji lica i neće vam pristajati isto. Pa ipak, žene često dolaze u estetske ordinacije s fotografijama poznatih žena i njihovih dijelova tijela. Iako se napokon raspravlja o tome da izgled nije trend, ne može se poreći da to ostaje na raspravi jer svjedočimo pomami estetskih korekcija koje se izvode diljem svijeta. Za primjer ćemo uzeti onaj notorni BBL koji je jedna od najopasnijih operacija (1 od 3000 pacijentica umru), ali su žene svejedno legle na stol kako bi dobile figuru pješčanog sata i naglašenu stražnjicu. Zašto? Zbog globalnog trenda tog oblika tijela koji je nametnula Kim K. Taj estetski trend jenjava i sada svi smanjuju stražnjice (tzv. Skinny BBL) ili se rješavaju rezultata te bolne operacije. Na društvenim mrežama ćete pronaći bezbroj videa na ovu temu i dobro pogledajte kako izgleda oporavak i koje se sve komplikacije mogu dogoditi.

https://www.instagram.com/reel/CplS5JGpR1p/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Što se tiče lica, Kim K. je bila jedna od osoba čije su lice svi htjeli, a njena ljepota je posebna popularna na Bliskom Istoku gdje djevojke najčešće odlaze u ordinacije s njenom fotografijom. U zapadnom svijetu, a po izjavama kirurga na TikToku, mlađe žene žele lice kao Bella Hadid. Bella Hadid je pokrenula „fox eyes“ trend koji je i dalje jako popularan u turskim poliklinikama, a nekim čudom bilježi pad popularnosti u Americi i Europi. Ugledni kirurzi su ovaj zahvat stavili na listu onih koje biste trebali izbjeći. Nos Belle Hadid je visoko na listi želja, a tek je prošle godine priznala da ga je uopće operirala nakon velikog pritiska javnosti da otkrije tu operaciju. Ako pričamo otvoreno o ovoj situaciji, reći ćemo da Bella nije dužna priznati svoje korekcije jer vam ne prodaje čudotvorne kreme i serume kao Kardashiani ili J.Lo. Ne laže vas da koristi svoje proizvode da bi izgledala kako izgleda. Njen izgled i korekcije će uvijek biti predmetom rasprave jer se radi o poznatoj osobi koja je supermodel, ali nije dužna da ih prizna.

Problem s kojim se estetski kirurzi suočavaju već godinama jest kako objasniti pacijentu da ne može izgledati kao druga osoba, pogotovo kad se radi o mlađim djevojkama koje jako žele izgledati kao svoji idoli. Ugledni američki kirurg Dr.Rady Rahban nedavno je izjavio da u svom telefonu čuva fotografiju Belle Hadid koju pokaže mladim djevojkama kada mu u ordinaciju dođu sa željom da izgledaju kao ona. Na fotografiji je Bella bez šminke i photoshopa. Cilj mu je da im pokaže da ni Bella Hadid ne izgleda kao Bella Hadid i da ih tako odvrati od operacija pomoću kojih žele nalikovati nerealnom prikazu neke osobe. Iako su ga mnogi kritizirali zbog ove izjave rekao je da mu je žao mladih djevojaka danas, ali da je njegova politika rada “no bullshit”.

SAZNAJ VIŠE: