Najbolji glazbeni albumi ove godine koje ne prestajemo slušati

Ovi albumi su nam neprestano na replayu i zasigurno će obilježiti svaki party ovoga ljeta
28.06.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Prešli smo prvu polovicu 2022. godine i možemo reći da je ona bila vrlo uzbudljiva za glazbenu industriju. Zadnjih šest mjeseci su nas oduševljavali brojni glazbenici, ali su nas sa svojim velikim projektima iznenadili i izvođači koji su bili ispod radara skoro cijelo jedno desetljeće. Pa smo tako svjedočili novom albumu Kendricka Lamara koji je zapalio Billboard ljestvice, a uskoro stiže i album pop dive Beyonce nakon punih šest godina izbivanja. Osim američke glazbene scene, uživamo i u album izdanjima latino pjevača poput Rosalie i Bad Bunnyja. Sve se ovo izdešavalo u samo pola godine, a jedva čekamo otkriti što nas čeka u ostatku godine. A dok čekamo neke nove glazbene projekte, ovo ljeto će sigurno biti ispunjeno ritmovima s ovih odličnih albuma. U nastavku pročitajte koje smo albume izdvojili kao najbolje u ovoj polovici 2022. godine.

Kendrick Lamar – Mr. Morale & the Big Steppers

Ovaj je album bio jedan od najiščekivanijih albuma godine. Kendrick Lamar se zadnjih par godina sklonio od svjetla pozornosti, sada se vratio te pomeo sve pred sobom. Njegov album sadrži 19 pjesama u kojima daje emotivnu ispovijest o samootkrivanju, obiteljskim vezama, odgovornosti, kolektivnoj traumi i o mnogim drugim slojevima ranjivosti. Cijela priča zaokružena je odličnim hip-hop zvukom i majstorskom produkcijom u suradnji s legendarnim glazbenim izvođačima.

Future – I Never Liked You

Unatoč tome što je poznat kao pionir trapa, Future je umjetnik koji raste u svim glazbenim pravcima sa svakim svojim novim projektom. Njegov deveti studijski album I Never Liked You samo to dokazuje. Njegovo desetogodišnje iskustvo u glazbi omogućilo mu je da usavrši svoje vještine te da nimalo ne zaostaje za svojim talentiranim kolegama reperima i pjevačima. I Never Liked You donosi nam poznati trap zvuk koji toliko volimo, a kvaliteti albuma doprinose i odlične suradnje s velikim imenima poput Drakea, Kanye Westa, Young Thuga, Kodack Blacka, Temsa i EST Geea.

Rosalia – MOTOMAMI

Rosalia je u nedavnom intervjuu izjavila da je „prva koja dolazi u studio i posljednja koja odlazi“, što se definitivno odražava na njezin nedavni vrhunski glazbeni projekt. Njezin veliki talent, predanost i kreativnost stvorili su remek djelo pod nazivom MOTOMAMI. Rosalia je za ovaj album od 16 pjesama eksperimentirala sa zvukovima te kreirala savršenu glazbenu  fuziju koja pruža potpuno novo iskustvo za njene slušatelje. Ovim albumom pjevačica je otvorila vrata svim drugim umjetnicima koji žele odstupiti od tradicionalnih zvukova.

The Weeknd – Dawn FM

The Weekndov album Dawn FM se može opisati kao višeslojna zvučna avantura. Već možemo zamisliti kako plešemo na ove elektronske disco zvukove negdje u klubu. Daen FM je konceptualni album koji istražuje synthpop groove 80-ih koji se pretapa u retro i futurističke ritmove. Ovim albumom The Weeknd odvodi svoje slušatelje u potpuno drugi svijet te sam sebi otvara put ka novim glazbenim pravcima, a to mu zaista odlično polazi za rukom.

Bad Bunny – Un Verano Sin Ti

Ova velika reggaeton zvijezda napravila je kvalitetan album s latinom zvukom koji šalje njegove slušatelje na zabavno, kulturno putovanje u njegov rodni grad Portoriko, ali ih ne propušta podsjetiti na borbe i poteškoće koje šira javnost stalno zanemaruje. Sa svojom izvanrednom pjesmom „El Aapagón“ koja izravno govori o političkim pitanjima na karipskom otoku, Bad Bunny osigurava da će glazba koju stvara i dalje imati značenje i utjecati na slušatelje za opće dobro, dok će ujedno ritmovi njegovih pjesama pozivati na plesni podij.

Pusha T – It’s Almost Dry

It’s Almost Dry je jednako kao i Lamarov album, bio jedan od najiščekivanijih albuma ove godine te definitivno nije razočarao. Pusha T trijumfalno se vratio nakon četiri duge godine, zadrživši istu glad koja mu je 2018. godine za album pod nazivom Daytona donijela Grammyja za najbolji rap album. Ovaj novi album donosi još snažniji koncept čime Pusha T učvršćuje svoj imidž i kao čovjeka i kao repera s kojim se ne treba petljati. Njegove vještine koje se neprestano razvijaju poduprte su na ovom albumu s izvrsnom produkcijom Pharrella i Kanye Westa. Pusha T je svakako prijetnja u velikom reperskom svijetu s mnoštvom vrlo talentiranih umjetnika.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: