Novi album Bad Bunnyja srušio je rekorde slušanosti

Album „Un Verano Sin Ti“ portorikanskog pjevača sadrži prave hitove uz koje ćemo plesati ovo ljeto
09.05.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Velika reggaeton zvijezda iz Puerto Rica Bad Bunny prošli je petak izbacio svoj šesti album pod nazivom „Un Verano Sin Ti“, u prijevodu: „Ljeto bez tebe“. Bad Bunny, čije je pravo ime Benito Antonio Martinez Ocasio, ovim je albumom obogaćenim raznim žanrovima, postavio ton nadolazećem ljetu s pjesmama za svako raspoloženje. U prvom danu izlaska albuma, portorikanski pjevač oborio je čak dva rekorda na Spotifyju.

Tako je Bad Bunny postao najstreamaniji umjetnik na svijetu u jednom danu, s čak 183 milijuna streamova. Prethodni rekord držao je Drake sa 176, 8 milijuna streamova. Također, Bad Bunnyjev album „UN Verano Sin Ti“ najstreamaniji je album 2022. godine do sada. U petak, sve 23 pjesme s novoga albuma rangirane su u top 30 Spotify ljestvicu pod nazivom „Daily Top Songs Global“, od kojih je 9 pjesama ušlo među top 10. Bad Bunny je bio najslušaniji umjetnik na svijetu i prethodne dvije godine, a njegov album iz 2020. godine „El Ultimo Tour Del Mundo“ ušao je u povijest kao prvi album na španjolskom jeziku koji je dosegao prvo mjesto na Billboard 200.

Na svom novom albumu, Bad Bunny je ostvario suradnju s drugim umjetnicima za sedam pjesama, kao što su  Rauw AlejandroJhay CortezThe MaríasBomba Estéreo i ostali. Album je u cijelosti ostvario kalipso prizvuk što se može čuti u pjesmi „Ojitos Lindos“ koja je jedna od najoptimističnijih i najromantičnijih pjesama na albumu.  Tainy, koji je producirao pjesmu, rekao je u priopćenju za javnost da suradnja „savršeno predstavlja vibru albuma. To je jedna od onih pjesama koje vas odmah ponesu kad ih slušate.“ Pjesme „Agosto“ i „Andrea“ su u sličnom plesnom tonu. Unatoč eksperimentiranju na ovom albumu, Bad Bunny se i dalje drži svog prepoznatljivog reggaeton zvuka, koji se može čuti u pjesmama kao što su „Tarot“, „Efecto“ i „La Corriente“. Cijeli album možete poslušati u nastavku.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: