Najbolje ideje kako provesti Majčin dan

06.05.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram, Facebook, Unsplash
RECOMMENDED

Približava nam se druga nedjelja u mjesecu svibnju, dan kada se simbolično obilježava Majčin dan. Iako bismo zahvalnost prema vlastitim majkama trebali izraziti svaki dan, ovo je idealna prilika da naše najdraže žene u životu posebno razveselimo. Ako još uvijek ne znate što biste pripremili, mi smo za vas izdvojili nama fora mjesta i aktivnosti u kojima neće samo uživate vaše mame, nego i vi sami. Nije uvijek sve u poklonima, već i u vremenu koji ćete provesti sa svojim majkama. Ipak će njih to najviše obradovati.

1. Izlazak u kino

Ako ne pamtite kad ste zadnji put sa svojom mamom pogledali neki film na velikim platnima, sada je pravo vrijeme za to. Mnoštvo novih, uzbudljivih filmova je izašlo u naša kina, od znanstvenih fantastika do romatničnih komedija. „Mother-daughter“ vrijeme provedite na filmu „Dowton Abbey“ koji je nastao po megapopularnoj istoimenoj britanskoj seriji čiju radnju gotovo sve mame znaju. Ako je vaša majka vjerno pratila serije poput Vikinga i Igre prijestolja, onda će novi film „Sjevernjak“ sa Alexanderom Skarsgardom biti savršeni izbor. Nostalgiju osamdesetih će probuditi film „Top Gun: Maverick“, a romantične duše nasmijat će romantična komedija „Bez Signala“.

2. Večera u restoranu

Iznenadite svoju majku ukusnom večerom u nekom restoranu ili bistrou. U šarmantnom zagrebačkom bistrou Kut možete rezervirati i privatne večere za koje restoran nudi pet sljedova, daleko više elaboriranih od standardne ponude restorana. Takva večera je idealna prilika da uživate u druženju sa svojom majkom u intimnoj atmosferi. Privatnu večeru možete rezervirati putem Instagram profila Kuta.


3. Počastite majku s vlastitim kuhanjem

S obzirom na to da se za ovaj vikend predviđa kiša, zašto ne biste ostali u udobnosti doma i sami nešto skuhali? Sigurni smo da ćete time posebno razveseliti vašu majku. Ako niste pretjerano vješti u kuhanju, u pomoć vam mogu doći izvrsni recepti koji su jednostavni za napraviti, a ukusom i izgledom su vrhunski. S nama su razni zagrebački restorani podijelili male tajne kuhanja pa ćete s ovim receptima u svoj tanjur donijeti vrhunska jela poznatih restorana! Jednostavan recept za lagani orzoto s nama je podijelio restoran Kut, a ako ste malo spretniji, isprobajte profiterole s pastrvom kojeg potpisuje restoran Sol.

4. Subota s legendarnim piscem

Ako je vaša majka strastveni čitač romana, pogotovo trilera, onda ovaj događaj ne smijete propustiti. U subotu, 8.svibnja, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dolazi planetarno popularni skandinavski pisac Jo Nesbo. Jedan od najvećih pisaca trilera, najpoznatiji je po svom serijalu o detektivu Harryju Holeu, a ima i  posebnu povezanost s Lijepom Našom koju je čak uvrstio i u jednu od svojih knjiga. U organizaciji izdavačke kuće Fokus, Jo Nesbo će se na gostovanju osvrnuti na svoj dosadašnji rad, osobito na svoje zadnje dvij objavljene knjige „Stručnjak za ljubomoru i druge priče“ i „Otok štakora i druge priče“. Zamislite kako ćete samo razvesiliti svoju mamu na ovakvom posebnom događaju!

5. Opuštanje uz wellness ponude

Naše majke zaista na leđima nose mnoge terete, a koliko god godina imali, uvijek ćemo im biti najveća briga. Zato najbolje što možemo pokloniti majci je jedan mali trenutak opuštanja kada će sve brige pasti u drugi plan. Uplatite joj cijeli dan u nekom spa centru gdje će doživjeti svce blagodati masažnih kupelji, sauna, raznih masaža i mirisnih ulja. Uvjereni smo da će vam majka biti zahvalna!

SAZNAJ VIŠE: