Neotvoreni iPhone prve generacije prodaje se za 35 tisuća dolara

Aukcijska kuća RR predstavila je svoje novo blago: neotvoreni iPhone prve generacije Applea koji je u to vrijeme koštao 599 dolara
20.10.2022.
IMAGE SOURCE: RR Auction/ Pinterest

Eksplozija prošlosti dočekala nas je na aukcijama. Prvo smo otkrili računalo Stevea Jobsa iz 1987. godine, a sada smo saznali da se na aukciji pronašao neotvoreni iPhone prve generacije, onaj koji još uvijek nije imao brojku pored sebe u nazivu. Aukcijska kuća RR nedavno je predstavila svoju arhivu, uključujući „Apple Computer  A Prototype“ i potpisano pismo Stevea Jobsa. Nedavno je na aukciju dovedena još jedan relikvij u obliku spomenutog iPhonea.

Legendarni iPhone prve generacije je na aukciji za vrtoglavih 35 tisuća američkih dolara. Mobitel od 8 GB nalazi se u potpuno novoj tvornički zatvorenoj kutiji koja pokazuje da dolazi iz njegove najranije proizvodnje. Pakiranje također sadrži sliku izvornog iPhonea u prirodnoj veličini koaj prikazuje aplikacije kao što su fotografije, kalendar, kalkulator, kamera i još mnogo toga. Još jedna značajna činjenica je ta da je iTunes ikona objavljena tek godinu dana poslije, stoga se ona ne nalazi na slici. Ovaj model iPhonea je originalno koštao 599 dolara, dok je iPhone od 4 GB koštao 499 dolara.

Steve Jobs predstavio je prvi model iPhonea 2007. godine na MacWorld Expo konferenciji. Osnivač je tada pokazao tehnologiju svojom najpoznatijom uvodnom izjavom: „iPod, telefon i internetski mobilni komunikator. To NISU tri odvojena uređaja! A mi to zovemo iPhone! Danas će Apple ponovno izmisliti telefona. I evo ga.” Od tada je Apple izdao ukupno 34 modela iPhonea tijekom narednih godina i dalje ostajući vjeran viziji Stevea Jobsa.

SAZNAJ VIŠE: