Luksuzna pustinjska vikendica s najljepšim pogledom na planine Palm Springsa

Vikendica koja se stapa s pustinjskim krajolikom!
22.03.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Vikendica koja se stapa s pustinjskim krajolikom!

Pravi raj na zemlji nalazi se u brdima Palm Springsa u obliku moderne obiteljske vikendice koja se savršeno stopila s divljom, pustinjskom okolicom. Svojim jedinstvenim izgledom, ova je kuća još jedan projekt koji se unosi u arhitektonsku baštinu Palm Springsa te postavlja novi standard izvrsnosti u modernoj, pustinjskoj arhitekturi. Ova je vikendica jedino mjesto s kojega možete doživjeti zadivljujući pogled na cijeli grad, planine i Chino Canyon.

Impozantnu vikendicu pod nazivom „ Desert Palisades“ koja se smjestila u sušnom i stjenovitom krajoliku među kaktusima i odvaljenim stijenama, dizajnirao je arhitektonski studio Woods+ Dangaran. Iza ovog Los Angeleskog studija stoje Brett Woods i Joseph Dangaran, dvojac koji je definitivno upoznat s luksuznom kalifornijskom arhitekturom. Njihov rad predstavlja ravnotežu između starog i novog te modernog i suvremenog. Ova dva arhitekta su stvorila vikendicu koja daje osjećaj sanjivog bijega, ali i toplog doma.

„Desert Palisades“ čiji je dizajn inspiriran pustinjskim krajolikom pa se zato toliko dobro uklapa u sušnu, pustinjsku klimu Palm Springsa. Cilj je bio da interijer same kuće izgleda poput pustinje sa zelenim i prašnjavim ružičastim bojama pomiješanima s pješčanim i smeđim tonovima. Takva paleta boja stapa se s pustinjskim terenom. „Desert Palisades“ se prostire na 353 četvorna metra, a ispred kuće se nalazi popločena terasa i bazen pa je uživanje u pogledu na pustinjsko prostranstvo zagarantirano. Unutarnja kompozicija odlikuje se spokojnim i suzdržanim materijalom i prirodnim tonovima boja. Sve prostorije u kući nalaze se na jednoj razini i otvaraju se prema krajoliku kroz ostakljene zidove. Konstrukcija je podijeljena u dva dijela koja su povezana staklenim mostom. U jednom dijelu nalaze se dnevni boravak, blagovaonica, spavaće sobe i kuhinja, dok se sobe za goste i svi pomoćni prostori nalaze u drugom dijelu, na stražnjoj strani kuće. Vikendica je otvorena prema krajoliku, dopuštajući da kroz velike, staklene prozore, ulaze veličanstveni prizori planine San Jancito.

Brett Woods, jedan od arhitekata, rekao je kako bi nam se arhitektura trebala obraćati kroz emocije i tjerati nas na razmišljanje. S ovom nas je vikendicom arhitektonski studio Woods+ Dangaran definitivno osvojio te se veselimo sljedećim zavidnim projektima ovoga dvojca.

SAZNAJ VIŠE: