SEARCH

Ljetnikovac Kaštelet ovaj vikend bio je mjesto susreta povijesti,ljepote i druženja

Mnogi uzvanici su ovaj vikend uživali u otvaranju preuređenog baroknog ljetnikovca Residence Kaštelet koji je još od 18. stoljeća ugošćavao brojne domaće i strane uglednike
18.07.2022.
IMAGE SOURCE: John Pavlish
RECOMMENDED

Nekadašnji plemićki ljetnikovac Residence Kaštelet ponovo je zasjao punim sjajem! U jednoj od perjanica hotelskog lanca Bluesun Hotels & Resorts proslavljeno je otvaranje renoviranog baroknog ljetnikovca koji još od 18. stoljeća ponosno krasi obalu Tučepa.

Druženje u očaravajućem atriju

Uzvanici su u petak, 15. srpnja uživali u u jedinstvenoj atmosferi Kašteletovog impresivnog atrija. Među ostalima: glumica Nataša Janjić Medančić, glazbenica Domenica Žuvela, TV lice Korana Gvozdić, stand up komičar Ivan Šarić i bivša miss Hrvatske, Fani Čapalija. Atmosferu je na najvišu razinu podigao glazbenik Marko Tolja, izborom pjesama nezaboravnog Franka Sinatre.  Pred gostima su se našle vrhunske delicije kroz večeru u pet sljedova.

Nastavak bogate tradicije

Residence Kaštelet bivši je ljetnikovac don Klementa Grubišića, filozofa i pisca, podignut još 1766. U svom je Kašteletu, izgrađenom od klesanog kamena, don Grubišić ugošćavao brojne domaće i strane uglednike tog vremena. Samu zgradu je 1967. adaptirala arhitektica Olga Pavlinović, a 2005. godine Kaštelet je obnovljen i postaje dijelom Bluesun hotela.

Konačno, 2021. je došlo vrijeme da mu se podari novi sjaj. Ovaj zadatak povjeren je Studiju Franić Šekoranja, uz arhitektonsku podršku tvrtke Stabilnost. Sobe, javni prostori, vanjske terase te atrij su u potpunosti preuređeni. Renovacija Kašteleta trajala je šest mjeseci i dovršena je u svibnju 2022., pred ljetnu sezonu, kako bi goste željne jedinstvenog iskustva odmora u elegantnom povijesnom okruženju dočekao u punoj spremi.

Mjesto gdje se susreću ljepota i povijest

Osnovna misao vodilja bila je zadržati duh Kašteleta te se, prema zahtjevu vlasnika, u projektiranje interijera i eksterijera krenulo s osobito velikim poštovanjem prema povijesnom naslijeđu. „Kaštelet budi osjećaj mira i spokoja; mjesto je to gdje se susreću ljepota i povijest. Ovo je simbolična Bluesun destinacija gdje obitelji, parovi, izletnici i ljubitelji putovanja mogu stvarati sjajne uspomene“, poručio je Mubarak Al-Khalifa, predsjednik uprave Sunce hotela d.d.

Zanimljivo je napomenuti da je Kašteletov atrij preuređen tako da se u njemu može nastaviti tradicija koncerata dalmatinskih klapa, čime se čuva važan dio nematerijalne baštine Dalmacije. A kao što je pokazao Marko Tolja, prostor je savršen i za koncerte hrvatskih i svjetskih glazbenih zvijezda. Ova je renovacija dio investicijskog ciklusa u Bluesun Hotels & Resorts tijekom kojeg je u šest hotela u portfelju uloženo više od 45 milijuna eura.

Residence Kaštelet savršeno je mjesto za odmor svima koji žele pobjeći od ubrzanog tempa života; mjesto gdje se povijesno nasljeđe i udobnost sastaju na najelegantniji način.

SAZNAJ VIŠE: