SEARCH

Top 5 seruma protiv bora u koje se Koreanke kunu

Korejska rutina protiv bora je veoma nježna. Iako se i ona sastoji se od seruma protiv bora, pristup je potpuno drugačiji od zapadnog. Otkrivamo kako smanjiti vidljivost bora na korejski način.
13.11.2023.
IMAGE SOURCE: Pinterest, Beautygarden.hr, @sora_ppp, @nurison, Dylan Griffin Photography, LumisMemoire Photography
RECOMMENDED

Korejski rituali ljepote i njege kože sežu daleko. Čitav je to način življenja od prehrane do stila života uronjen u kulturu koja mnogo toga iščitava sa stanja nečijeg lica. Isto tako, briga oko vlastitog zdravlja i dobrobiti je sveobuhvatna. U zapadnoj kulturu kad je riječ o njezi lica, a pogotovo kad pričamo o tome kako smanjiti vidljivost bora, rutina se bazira na retinolu i peptidima koji pomažu ponovo izgraditi oštećeni kolagen, ali ovu sastojci ne dijele k-beauty filozofiju njege kože. Korejska rutina protiv bora slijedi filozofiju prevencije. To se vidi iz vrste sastojaka koji prevladavaju u korejskoj anti-age rutini. Tu ćemo pronaći mnoštvo antioksidansa i sastojaka koji umiruju upale na prirodnoj bazi biljaka koje se mogu pronaći i u tradicionalnoj medicine poput zelenog čaja, ginseng i propolisa crne pčele. 

SERUM PROTIV BORA

NEPOZNATI UZROCI BORA

SERUM PROTIV BORA

Koža koja se ne mora boriti s upalama sporije stari. Upale na koži mogu biti uzrok preuranjenog starenja kože što dovodi do pojave bora i gubitka elastičnosti. Korejska rutina za smanjivanje vidljivosti bora počinje s mnoštvom antioksidansa koji štite kolagen i elastin od slobodnih radikala odnosno oštećenja. No slobodni radikali ne nastaju samo kao posljedica nezaštićenog izlaganja kože suncu. Zagađenje gradskog zraka kojem je koža svakodnevno izložena uništava mikrobiom naše kože, odnosno prirodne mehanizme zaštite kože, a kao posljedica dolazi do oslobađanja slobodnih radikala koji postaruju kožu i stvaraju upale. Zato se korejska rutina bazira na serumima protiv bora sa snažnim biljnim antioksidansima iz zelenog čaja i ginsenga koji sprječavaju upale. 

Kad već dođe so razvitka upale, propolis je rješenje za kojim se najviše poseže. Prirodna moć propolisa u suzbijanju crvenila i umirivanja upala u koži i to na vrlo nježan način razlog je zašto je on jedan od najpopularnijih sastojaka korejske rutine. I dakako, ne možemo zaboraviti na ekstrakt centella asiatica trave koji je zahvaljujući svojem brzom djelovanju protiv crvenila s lakoćom osvojio svijet.

SERUM PROTIV BORA S ANTIOKSIDANSIMA

Beauty of Joseon Calming Serum obogaćen je snažnim zaštitnim antioksidansima zelenog čaja i hidratantnim pantenolom. Kombinacija ova dva sastojka već je sama po sebi odlična za umirivanje crvenila, iritacija i upala, a ova najnovija verzija Calming seruma obogaćena je još s 30% ekstrakta pelina zbog iznimnog umirujućeg djelovanja. Serum će odlično doći u jutarnjoj i večernjoj rutini, jer su koži tijekom čitavog dana potrebni antioksidansi koji mogu zaštititi kolagen i elastin od uništavanja.

SERUM PROTIV BORA
BEAUTY OF JOSEON

UMIRUJUĆI SERUMI za revitalizaciju

Za kožu koja je dehidrirana, prepuna finih linija te joj iznimno nedostaje zdravog sjaja, nema boljeg odabira od COSRX Full Fit Propolis ampule koja sadržava preko 83% ekstrakta propolisa. Ekstrakt propolisa, koji je prirodni protuupalni sastojak, pomaže u smanjenju crvenila i upala. Daje koži sjaj i dugotrajno ju hidratizira zbog čega fine dehidracijske bore postaju manje vidljive. Propolis ampula je obožavana u korejskoj rutini, jer revitalizira kožu i vraća joj mladenački sjaj.

top pet korejskih seruma
COSRX

SERUM ZA POVEĆANJE ELASTIČNOSTI KOŽE

Orjena je kao skrivena tajna korejske rutine, a Rose calming intensive serum je najbolje čuvana tajna. Spaja mnoštvo biljnih esencija koje regeneriraju kožu, sprječavaju upale i vraćaju joj elastičnost. Ekstrakt centella asiatica trave spominje uglavnom kao sastojak za smanjivanje crvenila. No postoji još jedno izvanredno djelovanje o kojem se ne čuje mnogo. Centella Asiatica je izvrsna u regeneraciji kože što je nužno u svakoj dobroj korejskoj rutini za smanjivanje vidljivosti bora. Tu su također i antioksidansi zelenog čaja i umirujuća ružina vodica koja čini kožu blistavom. Kako je serum obogaćen mineralima koji su nužni za zdrav izgled kože, formula pomaže vratiti blistavost i elastičnost.

SERUM PROTIV BORA
ORJENA

SERUM ZA VRAĆANJE VITALNOSTI KOŽE

Beauty of Joseon Revive serum s regenerirajućom puževom sluzi i umirujućim ginsengom namijenjen je koži kojoj nedostaje sjaja i vitalnosti. Koža koja izgleda sivo i umorno je koža za koju kažemo da joj nedostaje vitalnosti, a takva koža uvijek djeluje starije nego što jest. Ginseng ima umirujuće antioksidativno djelovanje, a puževa sluz istovremeno hidratizira i regenerira kožu. Ova dva sastojka čine izvanrednu sinergiju anti-age učinka kojim se vraća vitalnost i elastičnost kože.

SERUM PROTIV BORA
BEAUTY OF JOSEON

SERUM ZA uklanjanje znakova starenja

Mary & May je novi brend na našem tržištu, a vjerujemo da će upravo Idebenone + Blackberry Complex Serum osvojiti tržište. Serum je odličan izbor za uklanjanje vidljivih znakova starenja. Bazira se na spoju dva izuzetno snažna antioksidansa koja štite kožu od iritacija i štetnih utjecaja iz okoliša. Idebenone je antioksidans koji ima snažnije djelovanje i od najpoznatijih antioksidansa poput vitamina C i Q10-a. Serum sadrži i 20% ekstrakta kupine, prirodnog izvora antocijana koji sprječava uznapredovale znakove starenja. Idebenone i ekstrakt kupine međusobno pojačavaju antioksidativni učinak i time daju bolje rezultate.

SERUM PROTIV BORA
MARY & MAY

Korejska rutina za smanjivanje vidljivosti bora bazira se uglavnom na biljnim esencijama s ciljem prevencije upala kako ne bi došlo do oštećenja kolagena i elastina, a još su više voljeni antioksidansi koji se u korejskoj kuhinji redovito unose kroz čajeve poput ginsenga i zelenog čaja.

No nijedna anti-age rutina ne može proći bez sastojaka koji pomažu u regeneraciji kože, a korejska rutina i za taj učinak preferira sastojke biljnog podrijetla. Koristeći snagu prirode i razumijevanja procesa starenja, korejska anti-age rutina je iznimno nježna i posvećena vraćanju zdravlja, elastičnosti i sjaja kože.

SERUM PROTIV BORA
PRIMARY
SAZNAJ VIŠE:
Matija Pavleković
| 26.10.2023.