Najbolje korejske kreme sa SPF zaštitom koje možete kupiti u Hrvatskoj

Kada je riječ o zaštiti od sunca beskrajno vjerujemo korejskim brendovima čije su formule inovativne i pružaju njegu i zaštitu u jednom
13.06.2023.
IMAGE SOURCE: Pinterest
RECOMMENDED

Od svih savjeta dermatologa koje smo dobili tijekom godina najvažniji je onaj o zaštiti od sunca. Većina ljudi kupuje kreme sa zaštitnim faktorom tek kada dođe ljeto i primijetit ćete da su svi veliki brendovi krenuli u kampanje s tom linijom proizvoda. Da, sunce je jače ljeti i više smo izloženi, ali kremu sa zaštitnim faktorom trebate nositi svaki dan bilo sunce, kiša, snijeg, jesen, ljeto ili zima. Ništa vam neće spasiti kožu i spriječiti starenje kože kao dobra krema sa SPF-om. Možete ići na tretmane koji koštaju tisuće eura, ali ako nemate zaštitu tijekom godine, onda bacate novac.

U ovoj kategoriji K- Beauty je bez premca najbolji odabir. Zašto? Korejska beauty industrija je najnaprednija na svijetu i zapadnjački brendovi često „posuđuju“ njihove inovacije. Nadalje, u Koreji je besprijekoran ten ispred svega i vjerujemo im kada je riječ o njezi i zaštiti kože. Korejska kozmetika u većini slučajeva ima oznaku clean beauty što je dodatan plus u ovoj priči. U Hrvatskoj se u posljednjih nekoliko godina pojavilo dosta distributera korejske kozmetike te više ne moramo naručivati omiljene proizvode iz inozemstva. Pritom mislimo na jake korejske brendove koji uživaju veliku popularnost u svijetu i često su rasprodani na e-commerce platformama. Pregledom naših shopping stranica pronašli smo kreme koje imaju najbolje ocjene korisnika na svjetskom tržištu.

Beauty Of Joseon Rice + Probiotics SPF 50

Ovu kremu uvijek imamo u torbi. Nevjerojatna lagana tekstura koja ne stvara masni sloj na koži, a opet je dovoljno hidratantna ako imate suho lice. Toliko je lagana da je teško za povjerovati da ima tako visok zaštitni faktor. Idealna je kao podloga za make -up i sadrži 30% ekstrakta riže i fermentiranih žitarica koje njeguju kožu. Od nedavno smo je primijetili i na policama dm-a i jako brzo se rasproda.

Thank You Farmer – Sun Project Water Sun Cream SPF 50

Ovo je još jedan svjetski best-seller koji je dostupan kod nas. Ova krema je idealna za sve one sa suhom kožom jer je bogata biljnim sastojcima poput Aloe Vere i bambusove vode. Ne lijepi se na koži, idealna je podloga za make up i umiruje i hidratizira kožu. Zaštita je naravno 50.

Cosrx – Aloe Soothing Sun Cream SPF 50

Cosrx je fenomenalan brend i u torbici uvijek imamo njihovu Snail Essence (da, malo je ljepljive teksture i kad pomislite na puževe može vam biti nelagodno, ali djeluje savršeno). Svi jako hvale njihovu zaštitnu kremu obogaćenu Aloe Verom koja je namijenjena svim tipovima kože. Lagana tekstura i visoka zaštita su zaštitni znak korejskih krema. Cosrx pripada u tu kategoriju.

KLAVUU – Vegan Zinc Suncream SPF 50

Kako joj samo ime kaže ovo je veganska krema s cinkom koji je najvažniji sastojak u zaštiti od sunca što će vam kazati dermatolozi. KLAVUU je clean beauty, a ova krema kao bazu uzima cvijet breskve koji umiruje kožu dok je cink štiti od UV zraka. Namijenjena je osjetljivoj koži koja inače reagira na teške kreme sa zaštitnim faktorom.

Etude – Sunprise Mild Airy Finish SPF 50

Idealna kombinacija mineralnih i biljnih sastojaka krije se u kremi poznatog korejskog brenda Etude. Ne ostavlja mrlje na koži i posvjetljuje kožu, a pritom je štiti od UV zraka. U sastavu kreme ćete pronaći acai bobice, ekstrakt korijena šaša, lišće azijske centele, aloe veru i hijaluronsku kiselinu.

SAZNAJ VIŠE:
Kristina Mikulić
| 27.05.2023.