Top cleanseri koji ne isušuju kožu prilikom čišćenja lica

Otkrijte top licu čistača za lice, različitih tekstura, koji neće isušiti kožu čak ni nakon pranja lica. Ovo su najbolje pjene i kremasti gelovi za čišćenje lica.
18.10.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest

Priprema kože za serume je važan prvi korak svake dobre skincare rutine. U ovom prvom koraku čišćenja lica, bitno je otopiti i otkloniti šminku te SPF. Znamo da ulja i balzami za čišćenje to odrađuju fenomenalno. No kad je riječ o drugom koraku, gelovi i pjene za lice mogu poprilično narušiti lipidnu barijeru kože. Zato je bitno birati cleansere koji otklanjaju prljavštinu, a istovremeno očuvaju lipidnu barijeru kože. Oni mogu biti kremasti, pjenasti ili klasični gel cleanseri, a sastav je onaj koji čini razliku.

KREMASTI CLEANSERI KOJI NE ISUŠUJU KOŽU

Korres Greek Yoghurt Foaming Cream Cleanser za čišćenje lica

Ovaj nježni cleanser na bazi probiotika inspiriran je blagotvornim učinkom kakvog na kožu ima jogurt. Cleanser se umasiravanjem vrlo blago zapjeni i hidratizira kožu dok ju čistimo. Izuzetno je pogodan i za osjetljivu kožu, a ono što je vrlo inovativno i veoma bitno – pomaže obnoviti mikrobiom kože, zato ovaj cleanser neće isušiti kožu čak ni prilikom čišćenja. Zahvaljujući probioticima i prebioticima, cleanser ostavlja kožu izrazito mekom i spremnom za daljnju njegu.

L’Adria Nourishing Cleanser za čišćenje lica

Jedan od najmlađih, ali brzorastućih hrvatskih brendova inspiriran blagodatima Jadranskom mora konstantno inovira nježni pristup koži. U svojoj liniji cleansera, vrlo je zanimljiv Nourishing cleanser. Ova krema za čišćenje lica idealna je za izrazito suhu kožu. Formulirana je tako da otkloni sve nečistoće, ali zadržava lipide na koži. Štoviše, cleanser pomaže obnoviti lipidnu barijeru kože. Ako često osjećate zatezanje kože, ovaj hranjivi cleanser će vas osvojiti. Ključni sastojak je ekstrakt morske lavande koji pomaže zadržati kožu duboko hidratantnom čak i prilikom čišćenja lica.

Dermalogica Intensive Moisture Cleanser za čišćenje lica

Ovaj bogati kremasti cleanser infuziran je lipidima koji prirodno postoje unutar kožne lipidne barijere. Zanimljivom formulacijom, kremasti gel osigurava bogatu hidrataciju i zaštitu kože prilikom čišćenja. Osim lipida, gel je obogaćen dragocjenim masnim kiselinama koje prirodno postoje u sebumu, stoga pomaže suhoj koži normalizirati sebum. BioReplenish kompleks štiti i normalizira lipidnu barijeru kože prilikom nježnog čišćenja lica. Koža ostaje izuzetno mekana, stoga je ovaj kremasti cleanser idealan za izuzetno suhu i osjetljivu kožu.

PJENASTI CLEANSERI KOJI NE ISUŠUJU KOŽU

Boolab Clean Cleansing pjena za čišćenje lica

Ova pjena za čišćenje lica obogaćena je hijaluronom kako bi pri svakom čišćenju ostavila trag hidratacije na licu. Zahvaljujući tome, izuzetno je nježna i lako se topi pod kožom dok ju umasiravamo. Pjena dubinski čisti tragove šminke i nečistoća bez da isušuje kožu. Idealna je za svakodnevno čišćenje lica.

Medik8 Micellar Mousse pjena za čišćenje lica

Ova pjena za čišćenje lica je jedna od najzanimljivijih koje sam isprobala. S razlogom nosi naziv mousse pjene. Izuzetno je mekana, a prilikom umasiravanja iz pjene se polako pretvara u kremastu teksturu koja nježno čisti kožu. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji čišćenja, pruža novo iskustvo u ovom prvom koraku rutine. S dodatkom micela, pjena temeljito otklanja tragove šminke, nečistoća i SPF-a. Pjena istovremeno hrani kožu prilikom čišćenja, te omogućuje brzo i jednostavno korištenje.

Filorga Mousse Foam cleanser pjena za čišćenje lica

Ova njegujuća pjena idealna je kao prvi korak čišćenja zrelije kože. S dodatkom visoko molekularne hijaluronske kiseline, zadržava se blizu površine kože i privlači hidrataciju, dok ekstrakt bijelog ljiljana umiruje kožu prilikom čišćenja. Pjena se prilikom korištenja, nježno pretvara u kremastu teksturu, a uklanja tragove šminke, SPF-a i prljavštine skrivene u teksturi kože. Koža ostaje svilenkasta i spremna za daljnju njegu.

SAZNAJ VIŠE: