Big Mamma: francuski restorani s talijanskom kuhinjom koje želimo posjetiti

Restorani s posebnom estetikom i interijerom koji ćete sigurno pamtiti
07.11.2023.
IMAGE SOURCE: Big Mamma/@bigmamma.uk/@coventgardenldn/@fayzereta/@slowtravelsmag/@notorious_foodie

Talijanska gastronomija je poznata diljem svijeta po svojoj raznovrsnosti i bogatstvu okusa. Osnovu talijanske kuhinje čine svježi sastojci, strast prema hrani i dugogodišnje tradicije koje sežu unatrag stoljećima. Talijanski kuhari stavljaju poseban naglasak na kvalitetne sirovine, a tajna njihove uspješnosti leži u jednostavnom pripremanju jela koje ističe prirodne okuse namirnica. Talijanski stol tradicionalno uključuje širok spektar jela, od tjestenina i pizza do ribe, mesa i svježih salata. Talijani su poznati po svojoj strasti prema tjestenini, a mnoga od njihovih najpoznatijih jela, poput špageta carbonare, pappardelle s divljači ili raviola s tartufima, osvojila su srca gurmana diljem svijeta. Stoga nije ni čudo što su talijanski restorani popularni i van Italije, a mi smo na Instagramu primijetili Big Mamma restorane koje vrijedi posjetiti.

Big mamma – grupacija sa savršenim interijerom

Sigurno vam je poznat onaj osjećaj kada na Instagramu naiđete na fotografije savršene hrane i interijera pa spremite te fotografije u arhivu. E nama je tako svaki put s restoranima koje smo viđali u Londonu i Parizu, a zapravo je riječ o jednoj grupaciji koja se zove Big Mamma. Restorani Big Mamma su francuski lanac restorana koji su postali poznati po svojoj autentičnoj i šarmantnoj talijanskoj kuhinji. Ovi restorani su popularni kako među lokalnim stanovništvom, tako i među turistima, a ponosno se ističu svojim veselim i živopisnim interijerima te zanimljivom hranom.

hrana

kuhinja

Big Mamma je osnovana u Parizu i od tada je postala sinonim za autentično talijansko iskustvo na stolu. Restorani se često ističu svojim šarenim i eklektičnim dekorima, koji stvaraju ugodnu atmosferu i oživljavaju talijanski duh. Što se tiče hrane, Big Mamma nudi širok spektar talijanskih jela, uključujući različite vrste tjestenina, pizze, rižota, svježih salata i slastica. Restorani često koriste svježe sastojke i prirodne proizvode, s naglaskom na tradicionalnim receptima i autentičnom okusu Italije. Njihovi kuhari pridaju posebnu pažnju detaljima kako bi stvorili ukusna jela koja oduševljavaju goste.

hrana

Big Mamma
Big Mamma

Osim toga, Big Mamma također nudi širok izbor vina i koktela kako bi upotpunili gastronomsko iskustvo. Restorani se često ponose svojom dobro odabranom vinskom kartom koja uključuje razna talijanska vina i druge opcije za uparivanje sa jelima. Osim svojih restorana, Big Mamma je također proširila svoje prisustvo otvaranjem trgovina namirnica, gdje možete pronaći autentične talijanske proizvode i sastojke koji se koriste u njihovoj kuhinji.

S obzirom na svoju popularnost i usmjerenost na kvalitetu, Big Mamma restorani su postali omiljeni među ljubiteljima talijanske kuhinje i oni nastavljaju privlačiti goste svojim jedinstvenim i ukusnim ponudama. Nama se posebno sviđaju Ave Mario i Circolo Popolare u Londonu. Ne znamo koji nam je ljepši, ali morate znati da za otići u ove restorane trebate napraviti rezervaciju na njihovom webu prije dolaska u grad. U Parizu je poznati Pink Mamma koji ste već sigurno primijetili na društvenim mrežama, a mogu se pohvaliti i restoranima u ostalim europskim gradovima, a cijeli popis možete vidjeti ovdje.

SAZNAJ VIŠE: