Zbog novog jesenskog menija svi putevi vode u Beštiju

Zagrebački bistro Beštija ima novi jesenski meni koji će oduševiti sve gurmane svojim posebnim sezonskim okusima i jedinstvenim kombinacijama
21.10.2023.
IMAGE SOURCE: Beštija
RECOMMENDED

Novosti dolaze iz Masarykove 11/1. Naime, Beštija ima novi, jesenski meni kojeg potpisuje glavni chef Mateo Davidović. Bistro, kojeg od ove godine krasi i Bib gourmand odličje, ima novu, vrlo zanimljivu ponudu kombiniranu od sezonskih namirnica, te ju plasira svojoj vjernoj publici i svim onima koji će tek to postati.

Set meni za ručak

Osim jesenskog menija, novost je i da Beštija od ponedjeljka do petka, od 11 do 16 sati, nudi i posebnu ponudu za ručak. Riječ je o set meniju, koji se sastoji od predjela, glavnog jela i deserta, a čija je cijena 20 eura.

Tatarski biftek u novom ruhu

No, vratimo se novitetima s jesenskog menija. Tatarski biftek, kojeg Beštija po mnogima spravlja najbolje u Zagrebu, ostao je u ponudi, uz male preinake. Sada ga služe s prženom ljutikom, confit pureeom od žumanjaka uz tostiranu foccaciu.

Među predjelima našao se i parfait od guščje jetre s chutneyom od crnih smokava, koji se također služi uz tostiranu foccaciu. Za ljubitelje morskih okusa na malo drugačiji način, tu su i Jakobove kapise s pireom od čičoke, čipsom od čičoke,  kupinama, lješnjacima i ribizlom. Vegansko predjelo je i pečena žuta i ljubičasta cikla s kremom od pastrnjaka i orasima.

Suvidirana patka na tronu

Iako je jesenski meni ‘na snazi’ vrlo kratko, većini gostiju omiljeno je jelo već postala suvidirana patka s dimljenim pireom od celera i jabuke, jusom s brusnicama i suvidiranom cikorijom u soku od naranče. Za sve prave mesoždere, na novom meniju svoje je mjesto našao i bavette steak koji se služi s orzotom s kremom od gljiva, ukiseljenim lisičarkama i pjenom od poriluka.

Među glavnim jelima jesenskog menija je i file kokota s velouteom od dagnji, kremom od cvjetače i smeđeg maslaca i grilanim šenonom.  Tu je i steak od cvjetače s kremom od cvjetače i misa, ketchupom od luka i povrtnim jusom. Pravi comfort food u jesenskom meniju su agnolotti s četiri vrste sira, kremom od bundeve, pireom od kestena i sjemenkama bundeve.

Ljubitelj čokolade došli na svoje

Novosti su, naravno, i u desertima. Mnogi ne mogu zamisliti završetak obroka bez čokoladnog okusa, a u Beštiji to mogu napraviti s mousseom od čokolade, s lješnjacima, butter sauceom od mandarine i kumkvatom.  Za ljubitelje slatkog koji ne sadrži čokoladu, tu je creme brulee od burbom vanilije s baileysom i biscotima.

Novi okusi, boje i mirisi, osim na meni, preselili su se i na novu vinsku kartu. Ljubazno osoblje s guštom će vam preporučiti koje vino da sljubite s hranom u ovom šarmantnom bistrou, koji radi od utorka od subote, od 11 do 23 sata.

SAZNAJ VIŠE: