Lemon Market je novi bar u Zagrebu. Evo kako izgleda

Na adresi Orljavička ulica 3, u neposrednoj blizini KD Vatroslav Lisinski, otvoren je Lemon Market
29.08.2022.
IMAGE SOURCE: Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Lemon Market je prvenstveno zamišljen kao mjesto za organizaciju evenata i svih vrsta proslava od festivala, manjih koncerata i vjenčanja pa sve do rođendana i korporativnih evenata. Upravo zato, kako bi se predstavio ovaj jedinstven koncept, povodom otvorenja organiziran je i prvi festival u suradnji s tri zagrebačka koktel bara: Blend barom, Peaches & Cream barom te A most unusual gardenom. U sklopu SOLO. Cocktails festivala, koktele kupujete na nekoj od kućica te potom u njima uživate na nekoj od naših terasa. Festival traje do 9. rujna, a radno vrijeme mu je od 17 do ponoći.

Lemon Market funkcionira i kao bar pa na manjoj, intimnijoj terasi, velikoj terasi ili u interijeru možete uživati u kavi, sokovima, vinu, a posebno koktelima i spritzevima, i to svakodnevno od 8 do ponoći. Iza Lemon Marketa stoji ekipa iz A most unusual gardena, pa ako ste obožavali atmosferu Gardena, onda će vam se definitivno svidjeti i Lemon.

Ideja je bila stvoriti dinamično mjesto, u kojem će se stalno mijenjati ponuda, ali zadržati kvaliteta. Svaka dva do tri tjedna u našem prostoru održavat će se neki drugi festival – nakon SOLO. Cocktails festivala, slijedi onaj posvećen ljetu “Adio lito” u sklopu kojeg ćemo u centar Zagreba pokušati dovesti atmosferu ribarske fešte na obali i oprostiti se s mnogima omiljenom sezonom.

Želja nam je također bila imati svježu ponudu, pa otud i naziv Lemon Market. “Market” na neki način predstavlja ono čime ćemo se mi baviti, kod nas će uvijek biti živo, uvijek ćete moći probati nove stvari, ponuda će se mijenjati – baš kao na tržnici. A “Lemon” zato što zvuči osvježavajuće i ljetno, baš kao kokteli i spritzevi koji su glavni dio ponude bara Lemon Market.

Posebno nam se svidjela i lokacija i mogućnost da otvorenjem možemo doprinijeti revitalizaciji kvarta i ponuditi nešto novo tom dijelu grada – tako će se za vrijeme održavanja gastronomskih festivala, u Lemon moći navratiti i na brzi ručak, ako radite u blizini.

Uređenje su diktirale dvije stavke. Prva je naš dosadašnji pristup u kreiranju ugostiteljskih usluga, a to je stvoriti atmosferu, ugođaj i doživljaj prostora u koji ćeš se  zaputiti s ciljem, a ne samo usputno svratiti na piće. A druga je lokacija – bez obzira na to što se nalazi na prometnoj lokaciji, osigurali smo da se u potpunosti opustiti u maloj zelenoj oazi usred grada.

Za sve to zaslužna je arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar. Vanjski prostor podijeljen je na dvije terase – ona okrenuta prema Vukovarskoj ulici je manja, natkrivena i zamišljena za kratka druženja i odmor tijekom radnog dana. Druga terasa je veća, krase je platoi i tribine te stvara prostor za opuštanje tijekom cijelog dana u maloj zelenoj oazi. Što se tiče interijera, tu smo također stvorili dvije zone, s visokim i niskim sjedenjem koristeći kontrastne materijale.

Lemon Market je novi bar u širem centru Zagreba, ali i mnogo više – mjesto na kojem sa svakim posjetom možete iskusiti nešto novo!

Više informacija možete pronaći na službenom Facebook Pageu te Instagram profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: