Lemon Market je novi bar u Zagrebu. Evo kako izgleda

Na adresi Orljavička ulica 3, u neposrednoj blizini KD Vatroslav Lisinski, otvoren je Lemon Market
29.08.2022.
IMAGE SOURCE: Press

Lemon Market je prvenstveno zamišljen kao mjesto za organizaciju evenata i svih vrsta proslava od festivala, manjih koncerata i vjenčanja pa sve do rođendana i korporativnih evenata. Upravo zato, kako bi se predstavio ovaj jedinstven koncept, povodom otvorenja organiziran je i prvi festival u suradnji s tri zagrebačka koktel bara: Blend barom, Peaches & Cream barom te A most unusual gardenom. U sklopu SOLO. Cocktails festivala, koktele kupujete na nekoj od kućica te potom u njima uživate na nekoj od naših terasa. Festival traje do 9. rujna, a radno vrijeme mu je od 17 do ponoći.

Lemon Market funkcionira i kao bar pa na manjoj, intimnijoj terasi, velikoj terasi ili u interijeru možete uživati u kavi, sokovima, vinu, a posebno koktelima i spritzevima, i to svakodnevno od 8 do ponoći. Iza Lemon Marketa stoji ekipa iz A most unusual gardena, pa ako ste obožavali atmosferu Gardena, onda će vam se definitivno svidjeti i Lemon.

Ideja je bila stvoriti dinamično mjesto, u kojem će se stalno mijenjati ponuda, ali zadržati kvaliteta. Svaka dva do tri tjedna u našem prostoru održavat će se neki drugi festival – nakon SOLO. Cocktails festivala, slijedi onaj posvećen ljetu “Adio lito” u sklopu kojeg ćemo u centar Zagreba pokušati dovesti atmosferu ribarske fešte na obali i oprostiti se s mnogima omiljenom sezonom.

Želja nam je također bila imati svježu ponudu, pa otud i naziv Lemon Market. “Market” na neki način predstavlja ono čime ćemo se mi baviti, kod nas će uvijek biti živo, uvijek ćete moći probati nove stvari, ponuda će se mijenjati – baš kao na tržnici. A “Lemon” zato što zvuči osvježavajuće i ljetno, baš kao kokteli i spritzevi koji su glavni dio ponude bara Lemon Market.

Posebno nam se svidjela i lokacija i mogućnost da otvorenjem možemo doprinijeti revitalizaciji kvarta i ponuditi nešto novo tom dijelu grada – tako će se za vrijeme održavanja gastronomskih festivala, u Lemon moći navratiti i na brzi ručak, ako radite u blizini.

Uređenje su diktirale dvije stavke. Prva je naš dosadašnji pristup u kreiranju ugostiteljskih usluga, a to je stvoriti atmosferu, ugođaj i doživljaj prostora u koji ćeš se  zaputiti s ciljem, a ne samo usputno svratiti na piće. A druga je lokacija – bez obzira na to što se nalazi na prometnoj lokaciji, osigurali smo da se u potpunosti opustiti u maloj zelenoj oazi usred grada.

Za sve to zaslužna je arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar. Vanjski prostor podijeljen je na dvije terase – ona okrenuta prema Vukovarskoj ulici je manja, natkrivena i zamišljena za kratka druženja i odmor tijekom radnog dana. Druga terasa je veća, krase je platoi i tribine te stvara prostor za opuštanje tijekom cijelog dana u maloj zelenoj oazi. Što se tiče interijera, tu smo također stvorili dvije zone, s visokim i niskim sjedenjem koristeći kontrastne materijale.

Lemon Market je novi bar u širem centru Zagreba, ali i mnogo više – mjesto na kojem sa svakim posjetom možete iskusiti nešto novo!

Više informacija možete pronaći na službenom Facebook Pageu te Instagram profilu.

SAZNAJ VIŠE: