“Kind is cool”: Foto knjiga Instagram citata

Svi smo "krivi" u dijeljenju citata na Instagramu zbog kojih se nekad doista osjećamo bolje. Sada su ti popularni citati pretvoreni u knjigu "We Could All Be Better Humans"
07.11.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Instagram je u potpunosti promijenio inicijalni pravac u kojem se kretao. Trash je preuzeo kormilo i vozi u pravcu neke nove, ovoj platformi svojstvene estetike, podržane beskrajnim photo dump albumima pod čiji su trend potpali baš svi. Riječ je o nizu (navodno) nasumičnih fotografija, obavezno popraćenih barem  jednim citatom.

"Kind is cool": Foto knjiga Instagram citata (фото 1)

I ti citati uglavnom dolaze u obliku fotografija, rečenice na fasadama, screenshot poruka iz telefona, natpisa na tortama, kamionima i majicama. Znamo da imate saved folder posvećen upravo ovakvim citatima, ali smo i mi as guilty as charged, odavno prestali brojati sve te rečenice koje odlaze u zaborav čim dotaknu taj isti folder.

"Kind is cool": Foto knjiga Instagram citata (фото 2)

Upravo na tom tragu, nastala je “Kind is cool” foto knjiga Insta citata autorica Clem MacLeod i Stephanie Francis-Shanahan. Clem je glavna urednica Worms magazina, a Stephanie umjetnica, fotografkinja i režiserka. Ove dvije prijateljice su jedne noći u zajedničkom ateljeu spontano shvatile da su jedna s drugom podijelile arhivu fotki sa svojih telefona dovoljnu da popuni cijelu knjigu.

"Kind is cool": Foto knjiga Instagram citata (фото 3)

Riječ je o nizu ukradenih trenutaka i citata koji inspiriraju, osvješćuju, bude, podsjećaju i umiruju. “Zvuči tako hipi, ali čitanje tih malih signala je kao da duboko udahnete – kao da su možda stvari u redu – i pomažu vam da se krećete dalje”, kaže koautorica, Stephanie. “Svi smo prošli kroz toliko toga. Nema smisla ne biti ljubazan. Svi  se moramo malo smekšati ako želimo da svijet postane bolje mjesto“ dodaje Clem i zaista, nema smisla ne biti ljubazan, jer kind is cool.

SAZNAJ VIŠE: