Karipski hotel Palm Heights ima novi spa o kojem sanjamo

Palm Heights hotel na Karibima otvorio je sanjivi spa koji se temelji na ritualima kupanja u okruženju tropske prirode
02.06.2023.
IMAGE SOURCE: William Jess Laird/ Instagram @palmheightsgc

Trenutno se nalazimo u pripremama za nadolazeće godišnje odmore. Kamo ćemo otputovati, što ćemo sve vidjeti i u kojim morima ćemo se kupati. Bitna karika nam je i sam smještaj koji nas ponekad osvoji više i od same destinacije. Na listi nam se svakako nalaze hoteli koji odišu barbiecore estetikom, a nedavno samo naletjeli na još jedan dragulj: Palm Heights hotel smješten na karipskom otoku Veliki Kajman. Osim što je sam hotel san snova, on nudi nešto čemu ne možemo odoljeti, a to je najnoviji spa koji će vas prebaciti u drugu dimenziju.

Palm Heights hotel

Otvoren 2019. godine, Palm Heights je pravo utočište za one željne sunca, plaže i oaze prirode. Riječ je o cvjetajućem ugostiteljskom projektu koji je utemeljila kreativna direktorica Gabriella Khalil stvorivši na Velikom Kajmanu hotel glamuroznog talijanskog dizajna iz 1970-ih pomiješanog sa Sjevernoafričkim utjecajem. Od prostranih soba s pogledima na ocean, fantastičnih restorana i barova pa do mnoštvo aktivnosti koje hotel nudi, svaki gost će se s ovoga mjesta otići kao potpuno nova osoba.

Spa „The Garden Club“

Prošlog mjeseca hotel je otvorio svog dugogodišnji projekt, spa pod nazivom The Garden Club. Kao što i samo ime govori, biljke su srž arhitekture: tropske živice koje čine labirint zelenih „živih zidova“  vode goste oko 18 000 četvornih metara zvučnih soba, sauna, bazena, ledenih soba, kao i prostora usmjerenih na rekreaciju. One podrazumijevaju novi Palm Heights Athletic Club s pilates studijima, stazama za trening, spin studijima i teretanama.

Khalilina vizija The Garden Cluba bila je ponuditi velikodušne, povezane wellness prostore koji „pružaju utočište, okruženje za okupljanje i iskorištavaju bujno otočko okruženje na informiran način; crpeći što je više moguće iz prirodnog okoliša“, kaže Khalil. Kako bi to postigla, Khalil je potpuno odbacila koncept samotnog spa iskustva te se fokusirala na povijesnu globalnu wellness kulturu od Turske, Koreje, Italije do Južne Afrike. Khalil objašnjava da kultura spa u ovim zemljama ima dvije karakteristike: wellness se smatra društvenom praksom i naglasak se stavlja na rituale kupanja i čišćenja u društvenom okruženju.

Tako je The Garden club dobio šest bazena, četiri obredne kupke na otvorenom i zapanjujući hamam od žutog mramora na otvorenom, i svi ovi prostori stavljaju naglasak na kupanje. Iza dizajna spa stoji arhitekt Dong Ping Wong koji je zamislio prozračno i slobodno okruženje, a njegovi su dizajni definirani uglavnom lokalnom vegetacijom. Kreirao je labirint palmi i tropskih biljaka koje vode od jednog lječilišta do drugog, a kamen travertin, žuti i crni mramor koji vladaju spa prostorima, nabavio je u Italiji.

SAZNAJ VIŠE: