Jeste li raspoloženi za nešto ukusno? Ovo je zimski jelovnik restorana Market2

05.02.2022.
RECOMMENDED

Market u Gundulićevoj nam je jedan od dražih malih restorana u centru jer je nepretenciozan i ima stvarno ukusnu hranu. Njegov veliki brat je smješten u Tomašićevoj 6 i prostorno je puno veći što je bio i jedan od osnovnih razloga za otvorenje: “Market u Gundulićevoj je mali i uzak prostor koji ima svoj šarm, no novim Marketom smo željeli vidjeti naš potencijal s terasom i većim maksimalnim kapacitetom. Jer u Gundulićevoj nam nekada duplo veći prostor ne bi bio dovoljan. Tomašićeva 6 je idealna lokacija s obzirom na višegodišnje buđenje kvarta Martićeve. Smatramo da tamo nedostaje jedan Bistro kao što je Market2 i da će Market2 biti veliki uspjeh.” – rekao nam je Fran Ćurković. 

Uređenje potpisuju Anita Elez i Jelka Margarita Bogdanić. A njihov rad se oslanja na dizajn Kamelije Gerovac koja je bila glavna dizajnerica pri otvaranju Marketa u Gundulićevoj. Novi Market donosi i veći broj jela na a la carte meniju koji će biti različit od Marketa u Gundulićevoj, ali će filozofija restorana ostati ista uz neke skuplje namirnice poput pačjih prsa ili hobotnice.

“Ideja je razviti Market2 u Bistro koji posjećuju obitelji, prijatelji, poslovni partneri i mnogi drugi. Da se slave rođendani, diplome, umirovljenja i slično. Jer Market u Gundulićevoj nam nije omogućavao da ugostimo veće grupe ljudi, što sada s Market2 možemo. Još dok u travnju otvorimo terasu, veselim se vidjeti goste kako jedu naša prekrasna jela i ispijaju čašu finog vina. Chef kuhinje je Doris Kos koja je bila pomoćna kuharica kod nas u Marketu u Gundulićevoj protekle 2 godine. Tako da je Doris bila idealna za navedenu poziciju jer je ona sudjelovala, uz našeg glavnog kuhara u Gundulićevoj- Gorana Stanisavljevića, u stvaranju tog ‘Market okusa’. U kuhinji je trenutno 4 kuhara, no spremni smo na povećanje broj ljudi u kuhinji ovisno o prometu. Doris ima perfekcionistički pristup kuhinji. Tu mislim na to da svaki detalj mora biti kako je zamislila. “ – kaže Fran Ćurković. 

Market2 će nuditi jela s istim pristupom kao što je u Marketu u Gundulićevoj 13. Menu će se mijenjati sezonski, dakle 4 puta godišnje : “Jedan od klasika je definitivno sarma koja nas je stavila na gastro mapu 2017. gdje smo se predstavili sa Street sarmom u pecivu. No i ta sarma ima poseban twist, a to je zapečeni pire krumpir. Veća kuhinja nam pruža pripremu većeg broja jela i rad s delikatnijim namirnicama. Tako da menu u Market2 sadrži 8 glavnih jela na a la carte meniju. Novosti su pačja prsa i ragu s hobotnicom, naš iskorak u nešto skuplje namirnice. Time zadržavamo našu filozofiju da menu sadrži pristupačna jela poput sarme za 68kn ili steak od cvjetače kao vegan jelo također za 68kn od kojih će se gosti najesti i vizualno dobiti atraktivan tanjur. Uz navedeno, na meniju se nalaze pačja prsa s Pomme Anne krumpirima i salatom od komorača i jabuka za 128kn, jelo koje je prava delikatesa i delicija za svakog gurmana.”

Izbor pića je također raznovrstan i maštovit: “Ponuda pića je skroz moja domena s kojom se volim igrati. Iz ponude bi izdvojio Infused Gin & Tonic s Ginom koji sam radim. Tehnički ga dorađujem tako da u postojeći bazni Gin dodajem određene začine koje se infuziraju 30 dana. Uz to dodajem cijeđenu limetu i tonic. To nam je definitivno best seller. Uz njega ne mogu zaobići naš Negroni Franco & Marconi, sve više popularno piće Skinny Bitch i mnoga druga vina poput graševine Jakovac, Martin Albus sivi pinot, odležana malvazija Medea Montiron i mnoga druga.” – otkrio nam je Fran.

Što se klijentele tiče, kaže da očekuje jedan miks starih i novih gostiju i da je prednost novog Marketa upravo u mogućnosti da primi više ljudi za jednim stolom: “Očekujemo kombinaciju novih i starih gostiju. Susjedi i posjetitelji ovog prekrasnog kvarta najviše očekujemo, a što se stalnih gostiju iz Gundulićeve tiče- mnogi od njih već sad govore da se vesele da će moći doći u Market u većim grupama i sjediti za istim stolom. Imamo stolove za do 16 ljudi koji mogu sjediti za istim stolom. Stranci su uvijek naša ciljana publika jer smo jedni od rijetkih koji rade sarmu ili piceka s mlincima na moderan i vizualno atraktivan način prilikom čega zadržavamo onaj tradicionalan okus koji svi poznajemo. Planiramo razvijati Market brand i želja nam je da smo sinonim za kvalitetnu i zanimljivu hranu za relativno pristupačne cijene. U Market2 planiramo uvesti dnevna jela, brunch subotom, vinske večeri i mnoga druga događanja. Samo nas pratite na našim društvenim mrežama i sve ćete saznati. ” – rekao nam je za kraj. 

SAZNAJ VIŠE: