Jamie Oliver ima svemirski retro dizajn za svoj „Pasta Dreams“

Jamie Oliver pokrenuo je brend dostave talijanske hrane i tjestenine, a cijeli vizualni identitet u retro psihodeličnom stilu osmislio je dizajnerski studio Otherways
06.11.2022.
IMAGE SOURCE: Otherway/ Pasta Dreams

Poznati britanski kuhar Jamie Oliver udružio se s dizajnerskim studijom Otherway koji je u potpunosti kreirao dizajn pakiranja i brendiranje kuharovog „Pasta Dreams“ koncepta. Riječ je o dostavi koja se temelji na tjestenini, a jela inspirirana talijanskim jezikom šalje „u drugu dimenziju“.

Jamie Oliver je pustio duzajnerskom studiju Otherway da potpuno daju mašti na volju i prepuste se vlastitim vizijama u brendiranju „Pasta Dreams“ dostave. Studio je doista dao sve od sebe da napravi sanjarski i pomalo psihodelični vizualni identitet. Tako možemo vidjeti Jamieja Olivera i njegov kuharski tim kako kuhaju u plutajućoj kuhinji među ružičastim oblacima. U drugom GIF-u jedan od kuhara miješa tjesteninu u tavi bacajući je uokolo dok lebdi u galaksiji. Što se tiče samog pakiranja, na vrećicama i kutijama su otisnute kovitlajuće pastelne linije, eksplozivni oblaci i viseći fettucciniji. Doista ne možete odvratiti pogled s pakiranja.

Ovo partnerstvo došlo je kao vizija o tome kakav bi brend za dostavu tjestenine mogao biti. „Željeli smo stvoriti brend koji pomiče granice koncepta hrane s talijanskom temom. Označavajući odmak od tradicionalne demografije publike Jamieja Olivera, Pasta Dreams smišljen je da privuče mlađu publiku“, piše tim u svojoj studiji slučaja. Vizualni identitet daje neku dozu nostalgije zbog naglašavanja retro tematike iz 1970-ih godina. Cijeli vizualni identitet katapultira kupce u neku drugu dimenziju  udaljene galaksije gdje se sve vrti oko razigrane tjestenine.

Svi oni koji uživaju u psihodeličnom retro stilu, a još više uživaju u talijanskoj kuhinji, mogu svratiti do „Pasta Dreams“ pop-up trgovine koja će biti na dvije lokacije na limitirano vrijeme. Trgovine ćete pronaći u Londonu i Parizu od 13. listopada do 1. siječnja pa ako se pronađete tamo u narednim mjesecima, nemojte zaobići ovu svemirsku postaju punu ukusne tjestenine.

SAZNAJ VIŠE: