I Balenciaga je prekinula suradnju s Kanyeom Westom?

Prije desetak dana smo napisali tekst o Kanyeovim ispadima koji su ga ovaj put koštali previše. Većina suradnika mu je okrenula leđa, a isto je čini se učinio i Demna
21.10.2022.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nisu prošla ni puna dva tjedna otkako je Kanye West otvorio reviju kuće Balenciaga na Tjednu mode u Parizu. Samo dva dana kasnije je napravio svoj najveći skandal dosad koji je rezultirao serijom intervjua i javnih svađa koje su ovaj put bile previše. Adidas se oglasio prije nekoliko dana s porukom da prekidaju suradnju s Westom, JP Morgan je također suspendirao sve poslovne ugovore s reperom, a zadnji u redu obrane je ostao Demna, kreativni direktor kuće Balenciaga i čovjek kojeg je Kanye često javno nazivao odličnim prijateljem. Demna i Kanye imaju jako blisku suradnju već godinama i ista se proteže na odjeću, dodatke i vizualni identitet Kanyeovih koncerata i mercha. Sada je toj suradnji vjerojatno došao kraj, a poruka o prekidu je poslana suptilno.

Naime primijećeno je da je Balenciaga uklonila sve materijale s Westom sa svojih mreža, a kompletna kolekcija YEEZY GAP ENGINEERED BY BALENCIAGA je nestala s polica trgovina diljem svijeta. Ovo vjerojatno nije odluka kreativnog direktora već grupacije Kering koja posjeduje Balenciagu, a koja sigurno ne želi loš pr koji Kanye trenutno donosi. Nema službene potvrde o prekidu suradnje, a pr tim Balenciage ne odgovara na upite medija. Obavijestit ćemo vas na vrijeme ako se nešto promijeni.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: