Kanye West je u svađi sa svima. Doslovno

Ne znamo pratite li online svađu Kanyea Westa sa svakom osobom u modnoj industriji, ali ovaj maraton uvreda nitko nije očekivao. Evo što se sve dogodilo
06.10.2022.
IMAGE SOURCE: Kanye West Instagram
RECOMMENDED

Već tri dana pratimo što se događa na Instagramu otkako je Kanye predstavio svoju Yeezy kolekciju u Parizu. Bilo je jasno da će se podići medijska prašina, ali online rat ovih razmjera nitko nije očekivao. Prije nekoliko dana je doista najavio da „rat počinje“ što nikom nije posebno zazvonilo jer Kanye ima grandiozne izjave i to mu je postao zaštitni znak brenda. Međutim, situacija je doista eskalirala u online rat i to u roku od 48h. Sve je počelo s majicom „White Lives Matter“ koja je zgrozila medije i zbog koje je Gabriella Karefa-Johnson, inače cijenjena urednica magazina Vogue, napustila reviju na koju je bilo pozvano samo pedesetak gostiju. Karefa-Johnson se kasnije oglasila na Instagramu i oštro osudila ovaj potez nazvavši ga opasnim i uznemirujućim.

U tom trenutku je Kanye postao tipičan „bully“ i u svom klasičnom stilu obračunavanja, objavio je njene fotografije na Instagramu uz posprdne captione o stilu odjievanja. Dakle govorimo o razini ponižavanja kojem možete svjedočiti kod neke djece dok još nisu razvila svijest o tome što govore i kakve posljedice imaju njihove riječi. Kanye ima dijagnosticiran bipolarni poremećaj što ne smijemo zaboraviti, ali isto tako ne smijemo zaboraviti da nitko nema pravo maltretirati ljude zbog dijagnoze.

https://www.instagram.com/p/CjS9s1SO7ZX/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

Njegovi rantovi su poznati i svakih tjedan dana svjedočimo nekom izljevu emocija i mišljenja, ali ovaj put se doista uvalio preko glave. Vidite, Kanyeu rijetko tko zamjera stvari. Sve mu prođe ispod radara, sve se zaboravi, genij uvijek na kraju bude važniji od ponašanja koje je ovih dana zabrinjavajuće. Serija fotografija i storyja u kojima napada Gabriellu Karefa Johnson, jer je izrazila svoje mišljenje, izazvala je bijes ostalih poznatih osoba. Kada su ga te iste poznate osobe, na čelu s Gigi Hadid, oprale u komentarima, promijenio je narativ.

Odjednom je osvanuo post o Virgilu Ablohu kojeg je nazvao najboljim prijateljem i za čiju smrt krivi Bernarda Arnaulta (vlasnik LVMH grupacije) Ovaj cirkus više nije mogao gledati Tremaine Emory, novi kreativni direktor brenda Supreme, koji je na svom Instagram profilu napisao da Kanye nije bio pozvan na Virgilov privatni sprovod i da svi dobro znaju što je govorio o njemu dok se Virgil borio s karcinomom. Nazvao je Westa nesigurnim narcisom koji umire za potvrdom modne industrije. Ovaj post su lajkali i komentirali svi ljudi iz modne industrije koji su potvrdili da West i Abloh nisu bili u dobrim odnosima.

Sljedeća situacija se najbolje može opisati kao Gaslighting. Količina kontra napada koje je dobio ga je vjerojatno iznenadila jer je priču odjednom okrenuo prema Kardashianima i djeci. Opet je u sve uvukao Kim , djecu i onaj notorni dječji rođendan na koji navodno nije bio pozvan. Mislite li da je kraj? U komentare se onda uključila Khloe Kardashian i javno ga zamolila da prestane lagati i manipulirati javnost te da ostavi Kim i njihovu obitelj na miru. Khloe tvrdi da postoje poruke iz kojih se jasno vidi da Kanye laže i da je cijela priča koju prodaje na Instagramu laž.

Čak je i magazin Vogue na svom Instagram profilu objavio post u kojem piše da stoje uz Gabriellu Karefu Johnson i da osuđuju bullying koji West vrši nad njom i ostalim ljudima već danima. West je u samo tri dana (situacija još traje) uspio prozvati desetke ljudi, isprovocirati svađe i reakcije i zauzeti kompletan medijski prostor. Mislite li da je ovo slučajno eskaliralo? Mi ne mislimo tako.

Naša pretpostavka je sljedeća:

West je želio dobiti Ablohovu poziciju u Louis Vuittonu i Bernard Arnault ga je odbio. U tome svemu, West je naglo odlučio prikazati reviju usred pariškog Tjedna mode koja nije bila na rasporedu. Na reviji je obznanio uzvanicima da je Bernard Arnault novi Drake (što znači da imaju neku nezgodnu situaciju) i onda je odjenuo majicu koja je srušila Internet. Štoviše, ta jedna majica je zasjenila revije svih brendova koje LVMH ima u portfoliju. Pokazao je moćnom Arnaultu da samo s jednom pamučnom krpom i kontroverzom može izazvati više pažnje nego svi njegovi brendovi zajedno što je na kraju potvrdio u Instagram postu. Kanyea boli briga kakvu vrstu pažnje dobiva dok god je dobiva, i u njegovom svijetu on je s ovim potezom dokazao moć.

Javnost je sad već umorna i nabrijana na ovu situaciju i samo je pitanje vremena kada će mu Instagram opet ugasiti profil. Nitko mu nemože osporiti utjecaj koji ima na suvremenu modu. Ne može mu se osporiti ni talent ni genij, ali za jednog genijalca ponašanje mu je poprilično idiotsko zadnjih dana.

SAZNAJ VIŠE: