Francuska pekara na hrvatskoj adresi daje kupcima zrno ljubavi

Francuska pekara „Zrno ljubavi“ osvojila je srca kupaca svojim domaćim proizvodima rađenima po staroj francuskoj recepturi, a sada se preselila u novi, još veći prostor u Splitu
21.07.2022.
IMAGE SOURCE: Zrno Ljubavi
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Od više vrsta specijaliziranih kruhova, bageta i sendviča do francuskih kolača, kroasana i brioša…ove ukusne pekarske i slastičarske delicije pronaći ćete u šarmantnoj pekari „Zrno ljubavi“. Vlasnici su Vanja Bezjak i Bruno Alloro, par koji je sa svojim proizvodima htio kupcima dati upravo to: zrno ljubavi. Ime pekare u punom smislu riječi odražava rad i zajedničku ljubav Vanje i Bruna koju su prenijeli na vlastiti posao. Nakon par uspješnih godina vođenja pekare u Kaštel Gomilici, par je odlučio napraviti korak dalje i preseliti se na novu lokaciju. Pekaru „Zrno ljubavi“ pronaći ćete u Splitu na adresi kroz Smrdečac 31, gdje će se ljubav i miris poput onoga iz pekara u srcu Pariza širiti jače nego ikada.

Da je pekara „Zrno ljubavi“ zaista posebna, pokazuje činjenica da se njihovi proizvodi rade po staroj francuskoj recepturi, a tu vještinu, koju je naučio od bake i djeda, u Hrvatsku je donio vlasnik Bruno Alloro.Bruno je Francuz i četvrta generacija u obitelji koja se bavila pekarskim poslom u Francuskoj, a Hrvatsku je prozvao svojim novim domom upoznavši Vanju. Njihova ljubav daje posebnu čar pekari koja u već svom nazivu posjeduje ovu iskrenu emociju. „Zrno ljubavi“ se zaista može pohvaliti kao jedina francuska pekara u Hrvatskoj.

Pekarski proizvodi Vanje i Brune su domaći te potpunosti bez konzervansa i umjetnih boja. U ponudi imaju više vrsta kruhova, a koriste raženo, pirovo, ječmeno i pšenično brašno koje nabavljaju od lokalne eko proizvodnje „Eko Jaz“ , a Bruno radi i vlastitu fermentaciju. „Važno nam je da ljudi znaju što jedu“, kaže nam Vanja. Zvijezda njihove ponude kruhova je kruh „Zrno ljubavi“ u kojem se nalaze gorgonzola i orah, a imaju i raženi kruh pogodan za osobe s dijabetesom, bezglutenski kruh te mornarski kruh s kombijacijom pšenice i raži. Pekara ne bi bila francuska da ne nudi divne slastičarske delicije poput klasičnih francuskih kolača, čokoladnih keksa, kroasana, muffina te tartova s voćem i kremom od vanilije ili badema.  

Novi prostor u koji se sele obuhvaća 100 kvadrata i veći je od prethodnog. „ Ovdje će se odvijati i proizvodnja i prodaja pa će kupci imati priliku vidjeti kako se radi“, kaže nam Vanja. Oduševit će vas šarmantni vintage prostor pekare uređen u stilu 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Unutar pekare nalazi se i par stolova za kojim kupci u miru mogu uživati u kupljenim pekarskim i slastičarskim delicijama. Ako se pronađete u Splitu, navratite u ovu šarmantnu pekaru i uhvatite svoje zrno ljubavi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: