El Toro ima novi sushi meni koji nas je oduševio

Poznati zagrebački restoran El Toro objedinio je latinoameričku i japansku kuhinju s novim sushi menijem Nikkei koji će gostima pružati jedinstveno gastronomsko iskustvo
05.11.2022.
IMAGE SOURCE: Danko Šimunović
RECOMMENDED

El Toro se otvorio 2017. godine i od tad se konstantno razvija i nadograđuje. Ovaj sofisticirani restoran ne samo što prolazi svojevrsnu renesansu dodatkom nove kuhinje i interijerom, već i s čitavom lepezom novih jela na meniju. El Toro u svom meniju nudi fuziju japanske i latinoameričke kuhinje, što možemo pronaći i u samom imenu lokala. Dok El Toro znači bik na španjolskom jeziku, na japanskom O-toro označuje potrbušinu tune koja je ujedno i najcjenjeniji odrezak te ribe. Novim sushi menijem Nikkei, već egzotični El Toro meni dobio je jedinstvenu nadogradnju i frišku dozu savršenstva.

Novi sushi meni Nikkei spaja svježinu i strast te gostima pruža pravi gastronomski izazov. Iza delicija na jelovniku stoji sushi majstor Rene Cehman koji se ovom tehnikom bavi punih 10 godina. „Strast prema sushiju došla mi je tako da sam se zaljubio u kulturu Japana te posljedično u njihovu kuhinju. Njihov pristup poslu te savršenstvo obrade ribe i ostalih namirnica motivirao me za daljnji napredak“, kaže Rene. Ovaj vrhunski chef tehniku kreiranja sushija učio je raditi od svojih dugogodišnjih kolega, a iskustvo je stjecao u renomiranim zagrebačkim restoranima.

Za ljubitelje klasičnog sushija, tu se nalaze Hosomaki rolice u svim oblicima raznih punjenja. Od Sashimija u ponudi se nalazi najkvalitetnija jadranska tuna, losos, te Hamachi (japanski gof) u new-style Sashimi obliku koji svoj okus upotpunjuje s Ponzu umakom koji se sastoji od pet vrsta agruma.

Što se tiče ponude na meniju, El Toro je također želio gostima pružiti fenomenalne classic oblike sushija u obliku Uramaki rolica poput slavne Philadelphia role, California role i Age Ebi role. Što se tiče Nigirija, spojeni su prekrasni okusi marinirane slatkovodne jegulje, potrbušine od jadranske tune te Jakobove kapice s esencijom aromatičnog istarskog crnoga tartufa.

Ovo su nove rolice na meniju koje svakako trebate isprobati:

Achevichado roll

Rolica punjena pohanom kozicom u Panko mrvicama, avokadom, svježim krastavcem te je obložena svježim brancinom. Okusi ove rolice zaokruženi su ukiseljenim lučicama, Achevichado umakom te crnim Tobikom i klicama svježeg korijandera.

Passion tuna roll

Rolica punjena svježim mangom, jadranskom tunom i chilly umakom. Obložena je avokado listićima, egzotičnom salsom od manga, chilly-a, korijandera te umakom od marakuje.

Beef Amarillo roll

Rolica punjena trakicama goveđeg filea, mariniranog u ají panca umaku. Obložena je mariniranim goveđim fileom, Amarillo umakom, te rozim Furikake posipom.

SAZNAJ VIŠE: