Kruh tradicionalne recepture i slastice od pomno odabranih sastojaka opravdavaju nešto višu cijenu i svaki ćete se put kada probate nešto osjećati kao da ste se počastili.
U nastavku vam donosimo najbolja mjesta na kojima se možete zaustaviti i uživati u nesvakidašnjim pecivima, jer „gušti su gušti“.
BREADCLUB
Na tri zagrebačke lokacije probajte dizana sourdough tijesta koja su zaštitni znak Breadcluba. Iako je tehnički najzahtjevnija vrsta pekarstva jer kombinira znanje o kvascu i fermentaciji, daje i najbolje rezultate pa je ovo mjesto idealno za kupnju jutarnjeg kruha vikendom. Vikend je jedino vrijeme kada možemo stati i opustiti se, a za uživanje u najboljem kruhu u gradu treba vam vremena. Topla preporuka: uz kruh uzmite sendvič od mortadelle i pesta u focaccia tijestu kojeg možete pojesti na putu za doma.
Ako ste vješti u pripremi kruha, starter za kvasac u Breadclubu možete dobiti besplatno i tako se i sami okušati u pekarstvu.
KOLIJEVKA KRUHA
Za sve one daleko od Zagreba, u Puli se možete vratiti u djetinjstvo uz kruh kakvog su spremale vaše none. Ovo je prva pekara ove vrste u Istri i nadaleko je poznata po svojoj ciabatti. Cijela filozofija pripreme oslanja se na tradiciju uz moderne tehnike i svodi se na ono najjednostavnije: prirodni kvasac i fermentacija koja transformira sastojke rezultirati će lako probavljivim i hranjivim kruhom. Upravo takvim se proizvodima može pohvaliti Kolijevka.
KROŠTULA
Uvijek se iznova trudi dokazati da može bolje. Možda vam je poznata kao prva nevidljiva pekara u Hrvatskoj iz koje proizvode možete naručiti sa kauča, ali ona je u kratkom roku postala pravi hit. Sve je krenulo u Pakoštanima kraj Zadra, a tijekom godina ste u njihovim burger pecivima, po kojima su nadaleko poznati, sigurno uživali i na zagrebačkom adventu. Ranije ove godine pokrenuli su ideju „duplog kruha“ zbog koje će vam biti toplo oko srca. Pri kupnji jednog, Kroštula će drugi darovati jednoj od pučkih kuhinja i tako je guštanje u kruhu duplo jače.
HANDMADE BY BIBERON
Poznati splitski lanac, Biberon, odlučio se na nešto drugačiju kreaciju i otvorio domaću pekarnicu s izvrsnim francuskim slasticama i pecivima. Ovdje svratite na pauzi za ručak i odaberite nešto slatko za „pod zub“, a doma ponesite ručno rađeni „francuz“ za večeru. Nema boljeg!