Dolazi novi Apple IOS 16 s novim značajkama, a ovo su najbolje

Nova verzija iPhonea donosi mnoštvo uzbudljivih i korisnih značajki koje su svi korisnici Applea vjerno čekali, a uskoro bi mogli u njima uživati
08.06.2022.
IMAGE SOURCE: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ovih se dana održava Appleova svjetska konferencija razvojnih programera 2022. godine  kalifornijskom gradu Cupertinu. Na konferenciji je najavljen iOS 16 što je ukralo svu pažnju zahvaljujući mnoštvu novih značajki razvijenih da poboljšaju iskustvo korištenja iPhone mobitela. Neke od značajki smo dugo tražili, a za neke nismo ni očekivali da će doći što je samo dodatno potaknulo uzbuđenje korisnika iPhonea zbog nadolazećeg operativnog sustava. iOS 16 neće biti objavljen još nekoliko mjeseci, a upućeni predviđaju da bi nove značajke mogli vidjeti u rujnu ove godine.

BRISANJE POSLANIH PORUKA

Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, najiščekivanija značajka Ios 16  je mogućnost poništavanja slanja poruka i uređivanje poruka. Ova opcija već postoji na aplikaciji WhatsApp, a sada će se i svi korisnici iPhone mobitela moći predomisliti i jednostavno izbrisati SMS poruku ako im se čini rizična. Međutim, nemojte se previše veseliti jer je u priopćenju za javnost Apple pojasnio da su značajke „poništi slanje“ i „uređivanje“ dostupne samo 15 minuta nakon slanja poruka. Korisnici će također moći vratiti obrisane poruke do 30 danja nakon brisanja. „Unsend“ će također biti moguća i u Appleovoj Mail aplikaciji, čime će se moći poništiti slanje e-poruke 10 sekundi nakon što se pritisnuo gumb „send“.

WIDGETI NA ZASLONU ZA ZAKLJUČAVANJE

Još jedna uzbudljiva značajka je uvođenje widgeta na zaslonu za zaključavanje. Korisnici Androida već uživaju u ovoj značajki, a od sada će i Appleovi sljedbenici moći prilagoditi zaslone za zaključavanje s widgetima za kalendar, vremensku prognozu, fitness aplikacije i još mnogo toga.

JEDNOSTAVNA INTERAKCIJA S FOTOGRAFIJAMA

Značajka koja će zasigurno donijeti mnogo kreativnih rezultata je Visual Look Up. On omogućuje korisnicima da izoliraju subjekt na fotografiji, kopiraju navedeni predmet ili osobu s fotografije i koriste ga kao „naljepnicu“ u porukama. Korisnici će također moći zaštititi svoje „nedavno izbrisane“ i „skrivene“ foto albume uz pomoć Face ID-a.

JEDNOSTAVNO DIJELJENJE WIFI MREŽE

Najmanja, a ipak značajka koja najviše mijenja život je mogućnost pregleda, kopiranja i lijepljenja lozinke za WiFi mrežu u „Postavkama“- konačno!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: