Calvin Klein ima otmjeni biorazgradivi omot za poklone

Natural Material Studio kreirao je omote za poklone za modni brend Calvin Klein koji su napravljeni od posebnih biorazgradivih materijala
15.12.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @natural.material.studio/ Peter Wiliam Vinther

Danski brend Natural Material Studio kreirao je omot za poklone od bioragradivih materijala za veliki modni brend Calvin Klein. Ovaj proizvod je dio šire instalacije biomaterijala u Calvin Klein trgovini unutar shopping centra Field u Kopenhagenu i odražava minialističku estetiku modnog brenda.

Umjesto klasičnih rola papira za zamotavanje, Natural Material Studio kreirao je otmjene vrećice u tri veličine u koje se mogu smjestiti različiti Calvin Klein proizvodi. Vrećice neutralnih tonova oblikovane su od ručno izrađenih listova biotekstila pod nazivom Procel, nastao kao mješavina proteinske bioplastike, prirodnog omekšivača i prirodnih pigmenata. Svaka vrećica ima suptilni, uskovitlani uzorak koji podsjeća na na ostatke mjehurića od sapunice. Vrećicu zajedno drže četiri čelične pribadače, svaka u jednom kutu. Šarmantna traka u boji ugljena izrađena je od nešto mekše verzije Procela i može se vezati oko vrećice kao ukrasni element.

I vrećica i traka su bioragradivi i mogu se reciklirati, kako tvrdi Natural Material Studio. Unutar Calvin Klein trgovine posjetitelji će moći vidjeti i opipati pult obložen komadima Procela koji ima za cilj oblikovati načelo dizajna za projekt u cjelini. Ovakve inicijative su sjajne za budućnost održive proizvodnje velikih modnih brendova, a Calvin Klein je prepoznao tu potrebu u božićno vrijeme kada se troši velika količina plastike i papira. Mi navijamo za ovakve izvrsne projekte!

SAZNAJ VIŠE: