BURO. Experience: modno i gastro iskustvo u Splitu za drugi dan

Drugi dan BURO. Experience projekta smo proveli u Splitu. Na rasporedu se našla nova kolekcija kuće Mona i ekskluzivna večera u restoranu Art i Čok
22.05.2024.
IMAGE SOURCE: Danko Šimunović, Prosper Filipović
RECOMMENDED

Buđenje je uvijek lakše kada ste na moru u elegantnom hotelu iz kojeg pogled puca na Split. Raskošni doručak i kava na sunčanoj terasi hotela Ambasador su obilježile početak drugog dana BURO. Experience projekta. Raspored drugog dana je bio opušten, a u njega smo stavili jedno modno i gastronomsko iskustvo. Odmah nakon doručka smo krenuli u shopping centar Joker gdje se nalazi dućan jednog od najpopularnijih regionalnih modnih brendova Mona.

BURO. Experience x MONA

Posljednja kolekcija kuće Mona je posvećena onim dugim ljetnim danima i noćima kada samo želimo uživati na obali s čašom prosecca u ruci i bez iti jedne brige. Miks vintage estetike i pročišćenih linija oduševio je naše djevojke koje su u Mona Storeu odabrale svoje omiljene komade za ljeto. Ove komade ćete uskoro vidjeti u editorialu koji smo snimili na luksuznoj jedrilici Lady Gita i možete ih pronaći na prodajnim mjestima brenda Mona u Hrvatskoj, kao i na njihovom online dućanu. Uz odjevnu kolekciju, djevojke su odabrale i prigodne modne dodatke. Mona je krajem prošle godine predstavila svoju prvu kolekciju cipela, a u ljetnoj kolekciji donose i prve ravne modele natikača od prave kože koje će vam izvrsno poslužiti u ljetnim mjesecima. Naravno ništa nije potpuno bez torbica i Mona ove sezone donosi bezbroj mini modela u svim mogućim bojama. O kojim bojama je riječ? Strpite se još koji dan i sve ćemo otkriti na BURO. portalu.

BURO. Experience u restoranu Art i Čok

Ne možete posjetiti Split, a da ne posjetite jedan od najuzbudljivijih restorana u gradu. Art i Čok je mjesto za sve one koji cijene gastronomska iskustva u urbanom ambijentu. Srećom, vrijeme nas je poslužilo pa smo mogli večerati na prostranoj terasi koja gleda na Prokurative i Rivu. Otkrit ćemo vam da u ljetnim mjesecima ekipa iz Art i Čoka ovdje pušta i stare crno bijele filmove koji se vrte na susjednoj kamenoj kući. To je doista iskustvo koje ne smijete propustiti. Art & Čok nam je jedan od najdražih splitskih restorana zbog ambijenta, hrane, ali i jedne pohvalne činjenice. Naime, vlasnik Marin Radić je još prije nekoliko godina na svoj meni uveo ručak za potrebite. Ovdje možete ručati i potom za simboličnu cijenu kupiti ručak nekome kome je potrebno što smatramo predivnom gestom vrijednom hvale.

Iz svih navedenih razloga doista nismo mogli poželjeti boljeg partnera u BURO. Experience projektu. BURO. meni je bio spreman kao i piće dobrodošlice. Na listi predjela smo kušali sir iz mišine (mousse od sira, polusušene cherry rajčice, ulje bosiljka, kruh), mol role (mol, poriluk, majoneza, Nori alge), kopno (uštipak, sir iz mišine, pršut), pastrvu (dimljena pastrva iz Jadra, domaći “creme fraiche”, ulje kopra, kavijar od pastrve, pirov i pšenični integralni kruh), artičok (artičok, bob i grašak, krušne krutoni od kiselog tijesta, pršut) i tartar (junetina, domaća majoneza, kapari, inćuni, ljutika). Djevojke su bile toliko oduševljene predjelima da smo svi dobili još jedan slijed.

Za glavna jela smo birali rižot od čičoke i artičoka (čičoka, carnaroli riža, artičok, špinat), raviole od mladog sira (mladi kravlji sir, maslac, majčina dušica), file ribe (riba iz dnevnog ulova, mousse od karamelizirane cvjetače, beurre blanc, sezonske krstašice), pačja prsa (pačja prsa, mousse od celera, ulje bijeloga tartufa, jus, povrće, majoneza od dimljenog pačjeg sala) te sporo pečena juneća rebra (juneća rebra, mousse od krumpira, povrće, jus).

Dok se pripremamo za reportažu s posljednjeg dana, ovdje možete pogledati kako nam je protekao početak putovanja i večera u Bokeriji.

SAZNAJ VIŠE: