Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo vidjeli nešto zabavnije

Otkačeni interijeri te ukusni talijanski specijaliteti mogu se pronaći u restoranima diljem Europe koji pripadaju grupaciji Big Mamma
23.08.2022.
IMAGE SOURCE: Cocodrillo
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Restorani koji pripadaju grupaciji Big Mamma uvijek kombiniraju nevjerojatno otkačene interijere i najukusnije talijanske specijalitete. Jednostavno rečeno, radi se o neodoljivim tratorijama s pomakom koje svojim gostima nude gozbu za sva čula, uz obaveznu zabavu koja je sastavni dio svakog lokala. Victor Lugger i Tigrane Seydoux su s restoranskim biznisom započeli 2013. godine kada su nekoliko mjeseci proveli na proputovanju kroz Italiju kako bi pronašli najbolje dobavljače, rezultat toga je mreža od 150 malih proizvođača s kojima sada grupa Big Mamma surađuje.

Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 1)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 2)

Prvi restoran East Mamma otvorili su u Parizu 2015. godine i vrlo brzo su lansirali još 6 restorana, kao i bar i food market La Felicità koji se prostire na 4.500 kvadratnih metara. Poslije francuske prijestonice svoj koncept su donijeli i u Lyon, Bordeaux i Marseille. Četiri godine kasnije biznis su izveli van granica Francuske, prvo u London, zatim u Madrid. A danas se biznis širi velikom brzinom (u narednih 5 godina planu je otvaranje 10 restorana godišnje) i posljednja u nizu investicija je Njemačka.

Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 3)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 4)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 5)

Prvo je otvoren restoran Giorgia u Münchenu, a ovog ljeta s radom je počeo i restoran Coccodrillo u Berlinu. Očekivano, ovaj restoran ispratio je sve ono po čemu je grupacija postala prepoznatljiva u gastro svijetu, a to je jedinstvena kombinacija esktravagancije i jednostavnosti. Interijer je na granici znanstvene fantastike, crvena boja dominira, a dodatno je naglašena loptastim lusterima i kič dekorativnim figurama. Dok je jelovnik sama esencija talijanske kuhinje, tu su homemade paste, pizze, kao i nenadmašna kombinacija burate, prušute i bosiljka.

Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 6)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 7)
Big Mamma grupacija otvorila je restoran i u Berlinu, dugo nismo videli nešto zabavnije (фото 8)

Neonski znakovi i foto printovi svemu daju zabavnu notu, a prava zabava je i u toaletu koji je ispunjen konkavnim ogledalima, to je prilika za selfie koju gosti ne smiju propustiti. A vrlo lako će pronaći pravac, budući da je iznad toaleta ogromna neonska strelica koja pokazuje put „Down the rabbit hole“. Ovo je zemlja čuda u koju ćemo rado uskočiti!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
SAZNAJ VIŠE: