Beyonce i Jay-Z kupili su najskuplju vilu u Kaliforniji

Svoj novi dom u Malibuu, Beyonce i Jay-Z su kupili za 200 milijuna dolara te tako postavili rekord za najskuplju kuću ikad kupljenu u Kaliforniji
23.05.2023.
IMAGE SOURCE: Anthony Barcelo/ Instagram @beyonce
RECOMMENDED

Jay-Z i Beyonce postali su vlasnici divne rezidencije od skoro 3000 kvadratnih metara koja je smještena u Malibuu u Kaliforniji. Par je vilu platio 200 milijuna dolara te tako postavio rekord za najskuplju kuću ikad kupljenu u Kaliforniji. Prije toga, rekord je držao Jeff Bezos sa svojim domom na Beverly Hillsu od 160 milijuna dolara.

Novo imanje ovog para dizajnirao je japanski arhitekt Tadao Ando, dobitnik Pritzker nagrade za arhitekturu, a najpoznatiji je po izgradnji Muzeja moderne umjetnosti u Fort Worthu. Tadao Ando također trenutno radi na kući Kanyea Westa. Jay-Z-jeva i Beyonceina rezidencija pripadala je Williamu Bellu, jednom od najvećih kolekcionara umjetnina na svijetu. Bellu je trebalo gotovo 15 godina da u potpunosti izgradi betonsku strukturu.

Imanje predstavlja minimalističko remek djelo i arhitektonsko čudo. Kuća se nalazi na litici od 8 hektara s pogledom na Tihi ocean. Kako prenosi TMZ, Beyonce i Jay-Z su sklopili izvrstan dogovor s obzirom na to da je kuća potiho prodavana za vrtoglavih 295 milijuna dolara. Iako ovaj par drži rekord za najskuplju nekretninu u Kaliforniji, rekord u čitavoj zemlji i dalje drži Ken Griffin za svoj četverokatni penthouse u New Yorku koji je kupio za 238 milijuna američkih dolara.  

SAZNAJ VIŠE: