Barbie u brojkama: koliko je zaradila Margot Robbie?

Film "Barbie" srušio je sve rekorde, ostvario ogromnu zaradu te je okrunjen kao najuspješnija produkcija koju je režirala žena. Ovi veliki uspjesi osigurali su zvijezdi filma Margot Robbie poprilično dobru plaću
16.08.2023.
IMAGE SOURCE: Instagram @margotrobie.official/ IMDb/ Warner Bros

Oko filma „Barbie“ okreću se ogromne brojke i to s razlogom. Nikada se ne može u potpunosti predvidjeti uspjeh nekog filma, no promocija Barbie filma je debelo podmazala put ka velikom uspjehu. Barbie je srušila sve rekorde i upisala se u povijest filmske industrije kao prvi film u režiji ženske redateljice koji je postigao ovakvu ogromnu zaradu i postignuće. Naime, film je u SAD-u zaradio 526,3 milijuna američkih dolara, a u inozemstvu 657,6 milijuna dolara, akumulirajući ukupni iznos od 1,18 milijardi američkih dolara. Zarada bi trebala rasti s obzirom na to da je nakon mjesec dana, Barbie i dalje vruća tema. Ovo postignuće okrunjuje film kao najuspješniju akcijsku live produkciju koju je režirala žena diljem svijeta. Sve to je, naravno, omogućilo da zvijezda filma Margot Robbie dobije poprilično dobru isplatu.

Za film „Barbie“, Margot Robbie će dobiti plaću od 50 milijuna dolara uz bonuse na kino blagajnama. Izvori su ovu vijest podijelili s Varietyjem, nagovještavajući da bi i redateljica Greta Gerwig mogla dobiti značajne nagrade i bonuse zbog trijumfa filma. „Barbie“ je sada drugo izdanje s najvećom zaradom u povijesti Warner Brosa, odmah nakon filma „Harry Potter i darovi smrti- 2.dio“.

Osim što je oživjela popularnu lutku, Robbie je producirala film kroz svoju produkcijsku tvrtku LuckyChap Entertainment koju je osnovala 2014. godine sa svojim suprugom Tomom Ackerleyem i prijateljima Joseyjem McNamarom i Sophijom Kerr. Cilj tvrtke bio je ispričati ženske priče na ekranu i podržati ženske kreatorice iza scene. Popis projekata koje potpisuje ova produkcijska tvrtka uključuje i Oscarom nagrađen film „Djevojka koja obećava“, superherojski film o Harley Quinn „Birds of Prey“ te Netflixovu seriju „Maid“.

SAZNAJ VIŠE: