Zavirite u apartmane najtanjeg nebodera na svijetu

Arhitektonski studio SHoP Architects nedavno je predstavio završeni projekt dvodijelne zgrade na Manhattanu koju krasi visoki i vitki toranj te ukupno 60 apartmana za življenje
14.11.2022.
IMAGE SOURCE: 11w57/ SHoP Architects
RECOMMENDED

Uz Kip Slobode i Central Park, glavna asocijacija na New York su nam neboderi. Ovaj grad je pravi šampion za visoke konstrukcije zgrada i nudi veličanstvene stanove koji pružaju panoramski pogled i udobnost življenja u visini. Nedavno smo pisali o najskupljem penthouseu u New Yorku koji je smješten u najvišoj stambenoj zgradi na svijetu, a sada želimo da zavirite u unutrašnjost najtanjeg  njujorškog nebodera.

Na adresi 111 West 57th Street prolaznici će prvo zamijetiti visoki, vitki toranj, a riječ je zapravo o dvodijelnoj zgradi: povijesnoj dvorani Steinway Hall koju je nekoć dizajnirao Warren & Wettmore za piano tvrtku Steinway & Sons i novom neboderu studija SHoP Architects kojem su mnogi nadjenuli ime Steinway Tower. Najavljujući završetak monumentalne stambene izgradnje, unutarnja arhitektura, koju je dizajnirao Studio Sofield, sada je u potpunosti predstavljena po prvi put od strane JDS Development Group i Property Markets Group.

Smješten u Midtown Manhattanu, novi toranj prepoznat je kao najtanji neboder na svijetu i kao druga najviša stambena zgrada na zapadnoj hemisferi. Neboder se sastoji od 91 kata i nastoji redefinirati horizont Manhattana vitkom i odvažnom konstrukcijom čiji je impresivni omjer visine i širine 24:1.

Kada je riječ o Steinway Hallu, on je u potpunosti preuređen i sada se tamo nalaze apartmani koji odražavaju duh izvorne zgrade. U eksterijeru je korištena terakota pa izgled 111 West 57th Street kompleksa svojim oblikom podsjeća na zlatno doba nebodera. Zgrada je obložena staklenim pločama s nizom od 22 brončane konture napravljene filigran tehnikom, što daje dodatni veličanstveni izgled zgradi.

Unutar 111 West 57th Street kompleksa dostupno je ukupno 60 apartmana: 14 u Steinway Hallu i 46 rezidencija na cijelome katu i dvoetažnih stanova unutar tornja. Interijeri odaju počast duhu originalnog dizajna Warren & Wettmorea s monumentalnim predvorjem i zadivljujućom zbirkom umjetničkih djela, antikviteta i instalacija. Unutar zgrade pronaći ćete i bazen od 25 metara, prostranu uređenu terasu, igralište za padel i još mnogo toga. Sve detalje o apartmanima možete pronaći na službenoj stranici projekta.

SAZNAJ VIŠE: