Uzbudljiv vikend u Petom Kupeu: otkrijte tko će dizati atmosferu

Donosimo čitav glazbeni program u Petom Kupeu ovoga vikenda
07.02.2024.

Petak i subotu rezervirali smo za Peti Kupe jer se vraćaju veterani domaće scene, a plesat ćemo i na miks glazbenog genijalca Danila Plessowa. U nastavku teksta donosimo čitav program.

Petak uz veterane domaće scene: Fri (aka Frajman), Kiki, M.I.L.E.

Živimo u svijetu velikog izbora nove glazbe, izvođača i DJ-a, no posebno poštovanje postoji prema onima koji su stvarali scenu od samih početaka. Stoga u petak, 9. veljače u Peti Kupe stižu veterani Fri (ranije poznatiji kao Frajman), Kiki i M.I.L.E.

Kiki i Frajman stasali su na Radiju 101 gdje su kao pioniri postavili temelje sceni kultnom emisijom o elektroničkoj glazbi Deep FM. Već krajem 1992. godine pokreću klupsku večer Sabotage u Aquariusu, koja je kasnije promijenila ime u Loops. U sklopu te večeri koja je širila vidike rejverima, ugostili su brojna svjetski poznata imena kao što su Jeff Mills, Derrick May, Sven Väth i Richie Hawtin.

Gotovo da i nema velikog partyja, kao ni domaćeg kluba, u kojem Kiki i Frajman nisu nastupili, a poseban pečat ostavili su i kasnijim programom Stereo Studio s Marijanom Felverom. Zbog svoje uloge, entuzijazma, ali i sjajne tehnike u setovima, brzo su dobili status najcjenjenijih domaćih DJ-a, kojeg su, po mnogima, zadržali i do danas.

peti kupe vikend

Prvo kao plesač, a onda i kao tragač za dobrom muzikom, na sceni se pojavio i M.I.L.E. koji se za pultom našao potkraj 90-ih. I otad svira na svim mogućim mjestima: klubovima, barovima, festivalima, restoranima, brodovima, muzejima, tvornicama, šumama, planinama, rijekama i plažama… Zvuk mu se može opisati kao šarena eklektična organska bomba zvuka prikladna za svaki trenutak. Čuju se tu house, downbeat, chill rave, psy dub glitch, electro blues, nu disco, nu funk, afrobeat, funky breaks, etno fusion, dub, nevergreens i još mnogo slatkiša…

U subotu se vraća glazbeni genijalac Danilo Plessow poznatiji kao Motor City Drum Ensemble

Nije mu stalo biti u trendu ni ispunjavati očekivanja. Sve što želi je stvoriti okruženje u kojem će bez smetnji, na gotovo spiritualan način, stvarati muziku. Čarobnjak iza gramofona, izvrstan poznavatelj glazbe, ali nadasve utjecajan DJ i producent – Danilo Plessow vraća se u subotu 10. veljače u Peti Kupe na novi Discoton!

peti kupe vikend

Kao jedna od najintrigantnijih osobnosti suvremene elektroničke glazbe, Plessow je u dvadesetak godina objavljivao pod raznim aliasima muziku u raznim stilovima – u rasponu od ambienta preko broken beata i housea do techna, no najpoznatiji je po projektu Motor City Drum Ensemble.

peti kupe vikend

U svojim nastupima vodi publiku na putovanje kroz soul, disco, house, jazz ili čak u karipski zvuk 80-ih, no ne želi se nazivati predstavnikom bilo kojeg žanra. Muziku voli otkrivati nasumično, u dućanima s pomiješanim kutijama ploča, birajući pomalo iz svakog žanra, a takav duh nastoji zadržati i u svojim setovima.

U takvom pristupu pomoći će mu na predstojećem Discotonu domaći dečki Ilija Rudman i Antonio Zuza.

Za dobro raspoloženje u Petom Kupeu brine se Jack koji podržava klub na stageu, u backstageu i na šankovima. Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su putem poveznice: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

SAZNAJ VIŠE: