Veliki cirkuski spektakl po prvi puta dolazi u Hrvatsku

U Split dolazi najveća cirkuska grupa Cirque du Soleil s predstavom Corteo
04.05.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram, adriaticket.com

Najzanimljivija produkcija Cirque du Soleil pod nazivom Corteo započinje svoju europsku turneju u Splitu i zasigurno će ostaviti publiku bez daha. Ovu je jedinstvenu produkciju režirao je Daniele Finzi Pasca i premijerno je izvedena u Monteralu, u Big Top-u 2005. godine. Ova predstava je od svojih početaka zadivila preko 9 milijuna gledatelja, a izvedena je u 20 zemalja na 4 kontinentna. Corteo će biti predstavljen u Spaladium Areni 20. i 21. svibnja ove godine, a ulaznice možete kupiti na stranici https://adriaticket.com/corteo/.

Cirque du Soleil ili što na francuskom znači „Cirkus Sunca“ kanadska je tvrtka za zabavu i najveća suvremena cirkuska grupa na svijetu. Osnovana je 1984. godine i od tada niže brojne nagrade kao što je Primetime Emmy Awards i Gemini Awards, a također imaju i svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. Predstava Corteo, što na talijanskom znači korteža, označava radosnu povorku, odnosno svečanost koju zamišlja klaun. Klaun slika svoj vlastiti sprovod koji se odvija u karnevalskoj atmosferi, nad kojim tiho bdiju brižni anđeli. Suprotstavljajući veliko s malim, smiješno s tragičnim i magiju savršenstva sa šarmom nesavršenosti, predstava ističe snagu i krhkost klauna, kao i njegovu mudrost i dobrotu, kako bi ilustrirala dio čovječanstva koji je unutar svakog od nas. Glazba postaje lirska i razigrana noseći Cortea kroz bezvremensko slavlje u kojem iluzija dodiruje stvarnost.

U ovoj spektakularnoj predstavi, pozornica je smještena u sredini arene i dijeli prostor, pri čemu je svaka polovica publike okrenuta prema drugoj polovici, dajući jedinstvenu perspektivu na predstavu i izvođače. Veličanstveni akrobati, gracioznost glumaca i grandiozno postavljena pozornica ostavit će svakoga bez teksta. Ako ste za malo cirkuske magije, ovaj mjesec je idealna prilika da u Splitu doživite jedinstveni cirkuski spektakl.

SAZNAJ VIŠE: