SEARCH

Upoznajte prvi brend hrvatskih bodija koji pristaju svakoj građi tijela

Iza brenda stoji Tina Spahija
13.06.2022.
IMAGE SOURCE: Alma Štrkljević
RECOMMENDED

Modna dizajnerica i kostimografkinja Tina Spahija predstavlja nam svoj istoimeni brend i novu kolekciju bodija. Prvi bodi nastao je prije 10 godina kada su Tina i njezina majka, u potrazi za idealnim krojem, odlučile dizajnirati bodi točno onakav kakav žele – “dolčevitu bez rukava sa sportskim leđima.” S obzirom da se Tinina majka bavi izradom gimnastičkih, baletnih i plesnih kostima, pritom se koristeći rastezljivim materijalom, likrom, odlučile su od ostataka likre napraviti bodi za sebe. Zbog iznenađujuće velikog interesa, taj se bodi pretvorio u zaštitni znak dizajnerskog i stilskog izričaja Tine Spahije.

Ideja za dizajn ovog bodija proizašla je iz promišljanja kako izraditi “nešto univerzalno, udobno i efektno”, a da pritom pristaje svim tipovima odnosno svim oblicima tijela. Dolčevita ovratnik prepoznatljivi je element bodija koji s prednje strane, stvara elegantnu siluetu prednjeg kroja, dok otkrivajući leđa, stražnji kroj nastavlja u sportskom obliku. Upravo je “sinergija sofisticiranog i sportskog” ono što ovaj bodi čini izuzetnim odjevnim predmetom za sve prilike. Materijal od kojeg je bodi izrađen, rastezljiv je u svim smjerovima te omogućava izradu u jednoj univerzalnoj veličini, od S do L veličine.

Jednostavnost dizajna te udobnost materijala čini ovaj bodi multifunkcionalnim i prikladnim za nošenje tijekom čitave godine. Služi kao savršena podloga za kombiniranje outfit-a, od dnevnih ležernih, večernjih elegantnih pa sve do onih opuštenih outfit-a za noćne izlaske. Zbog materijala koji odlično upija vlagu i brzo se suši, može se koristiti i za sportske aktivnosti, a ljeti se može koristiti i kao kupaći kostim.

Tina drži do principa održivosti u modi te izrađuje bodije isključivo od ostatka likre gimnastičkih i baletnih kostima koje izrađuje njena majka. Iz tog razloga, bodije dizajnira u limitiranim izdanjima.

Nova kolekcija sastoji se od crvenih, plavih, narančastih i bijelih bodija izrađenih od sjajne likre, te crnih, bijelih, zelenih i sivih bodija izrađenih od klasične mat likre. Fotografije prikazuju bodije na ženskim tijelima u prirodnim položajima. Djevojke su kompozicijski pozicionirane jedna do druge, s ciljem naglaska različitosti njihovih tjelesnih oblika, čime su fotografkinja Alma Štrkljević i dizajnerica Tina Spahija postigle prikazati glavnu specifičnost ovog odjevnog predmeta: jedinstveni “it” komad koji pristaje svim tjelesnim građama, naglašavajući “laskave siluete različitih tjelesnih oblika i veličina”.

Fotografije su nastale na otoku Lastovu, čiji je idilični morski pejzaž, poslužio kao idealna pozadina za fotografije Tinine dugogodišnje prijateljice i umjetničke suradnice, Alme Štrkljević.

Fotografija: Alma Štrkljević
Modeli: Josipa Krolo, Lucija Curavić, Marina Britvić, Dijana Štrk, Manuela Alivuk Bistrović, Dora Krstić, Alice Diacono, Tina Spahija

SAZNAJ VIŠE: