Upoznajte najstariji hotel na svijetu

The Nishiyama Onsen Keiunkan japanski je hotel u koje su boravili i drevni samuraji
28.05.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Kada pomislite na vintage hotele, vjerojatno vam na pamet padnu oni koji se nalaze u povijesnim gradovima poput Rima i Pariza. I istina, tamo možete pronaći prave hotelske dragulje koji odišu prošlošću, ali nijedan europski hotel ne može se mjeriti s dugotrajnošću Nishiyama Onsen Keiunkan hotela u Japanu. The Nishiyama Onsen Keiunkan spa hotel otvoren je 705. godine, a 2011. godine je proglašen najstarijim hotelom na svijetu prema Guinessovoj knjizi rekorda.

Ovaj nevjerojatan hotel star je 1317 godina i nalazi se u japanskoj prefekturi Yamanashi, u podnožju planina Kyoto. Od svog osnutka hotel je ostao u vlasništvu i upravljanju iste obitelj već 52 generacije. Davne 705. godine, Fujiwara Mahito otvorio je hotel i od tada su članovi njegove obitelji stručnjaci u ugostiteljskoj industriji. Hotel se s vremenom polako modernizirao, ali je zadržao svoj šarm i jedinstveno držanje kako su prolazile generacije. Iako je hotel doživio dosta promjena kroz godine, glavne atrakcije, odnosno umirujući izvori tople vode i prekrasni pogledi, ostali su središte njegove privlačnosti.

Mnogi ljudi, od povijesnih samuraja do slavnih osoba i političara A liste, dolazili su u hotel zbog njezine povijesti, gostoprimstva i ljekovitih voda. Keiunkanova poznata kupka pod nazivom Mochitani no Yu, sadrži vodu koja dolazi ravno iz vrućih izvora. Čak se i poziva goste da piju izravno iz izvora. Vrući izvori su međunarodno priznati te se natječu za još jedan Guinnessov rekord za najproduktivnije vrelo na svijetu. Naime, ovi izvori pumpaju preko 1630 litara vode u minuti. Ako odsjednete u hotelu, moći ćete uroniti u vruće izvore koji će vam pružati potpunu relaksaciju.

Priroda nije jedino što će vas oduševiti na ovome mjestu. Hotel nudi i odlične gastronomske delicije. Hotelski restoran priprema jedinstveno Miyama Kaiseki jelo, plodove mora iz Sange i neke od najboljih Koshu govedina na cijelom svijetu. Sam hotel ima 37 soba koje su uređene u tradicionalnom japanskom stilu, a cijene se kreću od 408 američkih dolara po noćenju.

SAZNAJ VIŠE: