Trendovi u manikuri: 2024. je godina nježnih boja i zdravlja noktiju

Manikura će ove godine biti meka i nježna, a posvetit ćemo se i njezi svojih noktiju kako bi ih održali zdravima i čvrstima
05.01.2024.
IMAGE SOURCE: Pinterest

Ispratili smo 2023. godinu s mnoštvom trendova u manikuri i upoznali smo se s pojmovima poput američke manikure, fench fadea i ruske manikure. Svatko ima svoju preferenciju kakve nokte želi imati, no mi volimo popratiti što je in u svijetu nail umjetnosti jer nas upravo ti trendovi inspiriraju svaki puta kad odemo svojoj manikirki. Nail artisti predviđaju trendove u 2024. godini, a posebno nas veseli što se u fokus sve više stavlja zdravlje noktiju.

manikura trendovi

Zdravlje noktiju kao prioritet u 2024.

Stručnjaci za nokte i nail artisti slažu se da će zdravlje noktiju biti prioritet u 2024. To ne znači nužno da ćemo imati „gole nokte“ bez laka, već se stavlja fokus na proizvode koji pomažu u jačanju noktiju kako bi bili zdravi, a ne tanki ili osjetljivi. Ako ne znate kako početi svoju rutinu njege noktiju, najbolje je nabaviti neki njegujući serum za obnavljanje noktiju  i ulje za omekšavanje zanoktica. U skidanju laka za nokte, koristite skidač laka koji ne sadrži aceton.

Nježne i meke manikure i nude boje

Riječi „nježno“ i „meko“ opisivat će estetiku noktiju u 2024. godini. Koristit će se nježne boje koje „donose smirenost onome koji ih nosi“ kaže nail ekspert Jan Arnold. „2023. bila je divlja i eklektična godina za nokte”, objašnjava Arnold. “2024. bit će obilježena odmakom od ekstremizma i postati spiritualnija.“

„Meki” oblik nokta može uključivati ​​zaobljeni vrh. I dalje možete imati produžene ili izdužene nokte, ali umjesto oštrog kvadrata, napravite bademasti oblik. Ako tražite nježnu boju, razmislite o plavoj, poput plave boje kamea ili nježno ružičasti lak, te svijetlozeleni lak. Što god meko značilo za vas, razmislite o tome da ga unesete u svoju manikuru 2024.

manikura trendovi

Neki ljudi smatraju da je nova godina vrijeme za osvježenje, a u tom bi slučaju prozirna nude manikura mogla biti svježi preokret. Za prozirnu nude manikuru želite lak koji je, naravno, proziran, ali također i lijepo nadogradiv kako biste mogli povećati neprozirnost. Sve vrste nude nijansi dolaze u obzir.

Dašak glamura sa zlatnom manikurom

2024. godina nije u potpunosti zavijena u lagane nude nijanse. Nail artistica serije „Euphoria“, Natalie Minerva, kaže da se pripremimo za zlatni trenutak u manikuri. “Imali smo veliki trend srebrne boje posljednjih nekoliko godina i mislim da se zlato vraća na scenu noktiju”, kaže Minerva. Zlatnu manikuru Minerva opisuje kao „komade nakita na vašim noktima“.

SAZNAJ VIŠE: