Top 4 parfema koje BURO redakcija nosi ovo ljeto

Najzanimljiviji ljetni mirisi za kojima će se svi okretati
08.08.2022.

Kad god putujem, volim sa sobom na put ponijeti samo jedan parfem. Razlog je čisto prustovske prirode. Tako svaki put kad pomirišem odabrani parfem, vrate mi se sve lijepe uspomene. Sve dok jednom nisam ponijela sa sobom parfem koji mi se uspio pokvariti u žestokim ljetnim uvjetima. Kako ne bi imali istu sudbinu kao ja, donosim vam parfeme koji su dovoljno lagani, osvježavajući i iskonski ljetni, ali su dovoljno kvalitetno napravljeni da ih neće pokolebati sve više i više vrući ljetni uvjeti.

Chanel Paris-Paris

Najnoviji i zadnji miris iz ove linije inspirirane životom Coco Chanel kojeg smo vam otkrili u travnju, Paris-Paris je profinjen miris koji evocira popodnevne šetnje Parizom. Najsofisticiranija ruža, polako se razvija u zanimljiv miris što dulje stoji na koži. Na prvi zamah djeluje minimalistično, ali što dulje provodite vrijeme s njim, to više oduševljava. Trag je dugotrajan, ali nije napadan. Kad bi mogli pretočiti Pariško ljetno popodne, znate ono vrijeme prije zalaska, u parfem – onda bi to bio Chanel Paris-Paris.

paris paris

Maison Francis Kurkdjian Aqua Celestia

Kad bi sirene postojale, zamišljam da bi nosile ovaj parfem. Ne mogu ga nikako drugačije dočarati preko ekrana s kojeg ovo čitate. Vrlo romantično magično, ali ljupko i ljetno. Ako ste spremni cijelo ljeto odgovarati na pitanja: Koji to parfem nosiš? – ovo je savršen odabir. Iako vrlo lagan, jedan od najzanimljivijih osvježavajućih parfema koje ćete ikada imati prilike pomirisati. Ovaj miris inspiriran je morem, ljetnim nebom i misterijom, zamišljen kao savršen bijeg od stvarnosti i vrućine, pardon sparine.

Maison Francis Kurkdjian Aqua Celestia

Maison Margiela Sailing Day

Možda se pitate što bi to uopće bio miris dana za jedrenje. Kako je moguće ukapiti esenciju iskustva u miris? E pa ovaj parfem će vam to razotkriti i potpuno vjerno dočarati. Kad ga pomirišete složit ćete se da upravo tako miriše Sailing Day bez da ste toga bili svjesni. Svo dnevno ljetno iskustvo uklopljeno u ovaj interesantni parfem. Miris će vas ugodno zapljusnuti baš poput kapi koje pobjegnu iz valova dok jedrilicom režete more pokušavajući uloviti maestral. Ako želite iskusiti jedrenje, bez napora doslovno samo trebate nabaviti ovaj parfem.

Maison Margiela Sailing Day

Hermes Un Jardin sur la Lagune

Kad smo već kod životopisnih opisa parfem, ovaj se može dočarati kao onaj osjećaj šetnje niz kamene ulice blizu mora, ali u suton. Da znam vrlo specifično, ali shvatit ćete kad pomirišete. Kombinacija nota odvest će vas na šetnju vrtom u kojem rastu morske biljke. Znam da zvuči pomalo ekscentrično, ali ovaj senzualni parfem spaja zemlju i more. Jedno je sigurno, nitko vas neće zaboraviti uz ovakav miris.

Hermes Un Jardin sur la Lagune
SAZNAJ VIŠE: