SEARCH

Top 3 boje za kosu koje će vladati ovo proljeće

Stiže proljeće, a s njim i novi trendovi u svijetu kose i njezinog stiliziranja. Izdvojili smo top tri boje koje ćemo definitivno viđati na kosi ove sezone
05.03.2024.
IMAGE SOURCE: Instagram @sabinasocol, @matildadjerf, @sofiarichiegrainge/ Pinterest
RECOMMENDED

Svaka sezona donosi nove trendove u beauty i modnoj industriji koje veliki entuzijasti religiozno prate. Priznajemo, i mi volimo uskočiti u vlak trendova te tako osvježiti našu garderobu ili način na koji se šminkamo. Najzabavnije nam je pratiti koje boje za kosu dominiraju određenom sezonom. Početkom godine, svjetski su stilisti predvidjeli nadolazeće trendove za 2024. godinu, od zlatnih tonova pa do dubokih smeđih. Neka su predviđanja doista točna, a mi smo izdvojil top 3 boje za kosu koje ćemo viđati posvuda ovoga proljeća.

Čokoladno smeđa

Tamne nijanse su većinom predviđene za zimski period, no ugodno smo se iznenadili koliko je trenutno popularna ova prekrasna duboka smeđa boja. Ovu boju kose smo prvo primjetili na Hailey Bieber u finalu Super Bowla i možemo reći da joj odlično stoji. S obzirom na to da Hailey ima veliki utjecaj u kreiranju trendova, čokoladnu smeđu boju kose ćemo definitivno viđati po ulicama.

top boje za kosu

 

“Veliki trend boja za proljeće bit će boja čokoladne glazure s naznakama meke karamele po cijeloj kosi”, kaže Shannon Strike, koloristica u Hershesons Fitzrovia.

Plavuša boje marelice

Ostavljamo crvenu i bakrenu boju i proljeće dočekujemo nježnom nijansom marelice. “Prekrasni, jagodasti, topli zlatni tonovi dopunit će proljetne boje i toplije vrijeme”, kaže Hannah Gayle, koloristica u Hershesons Belgravia. Ova godina je ionako u znaku peach fuzz nijanse pa očekujemo da će plavuše u svojoj kosi imati prekrasne breskvasto-narančaste tonove.

top boje za kosu
top boje za kosu

Kremaste plave nijanse

S lijepim vremenom, najčešće bojamo kosu u svjetlije, platinaste tonove i postajemo plavuše. No, ovog proljeća neće biti popularni jako svijetli plavi tonovi, već oni kremasti. Trendovski bismo takve tonove nazvali „bojom maslaca“.

top boje za kosu

“Zapravo je prilično teško postići ovu nijansu bez oslanjanja na toner. To je zato što se pramenovi kose moraju ravnomjerno podići do vrlo blijedožute boje. Ako je žuta ili bijela, onda neće imati onu svjetlucavu nijansu plave koja nije sasvim zlatna ili platinasta. Već kremasta!“, kaže James Samuel, kolorist u Hershesons Belgravia.

top boje za kosu

SAZNAJ VIŠE:
Lucija Vogrinc
| 30.04.2024.