Tips&Tricks knjiga: Kako napraviti koktel u 60 sekundi

Joel Harrison i Neil Ridley stručnjaci su u svijetu pića i predstavili su svoju novu knjigu koja daje savjete kako napraviti ukusne koktele poput profesionalaca
22.10.2022.
IMAGE SOURCE: Amazon/ Unsplash/ Pinterest

Koktele najčešće povezujemo s ljetom jer su oni savršeno osvježavajuće piće za tople ljetne večeri. No, to ne znači da ih moramo potpuno izbaciti i u zimskim mjesecima. Ako smo ljubitelji jednog Tequila Sunrisea ili klasičnog Cosmopolitana, zašto u njima onda ne bismo uživali kroz cijelu godinu? Oduševili smo se kad smo pronašli knjigu koja će nas naučiti kako napraviti izvrsne koktele poput profesionalaca.

Riječ je o knjizi pod nazivom „60-Second Cocktails“ Joela Harrisona i Neila Ridleyja, spisatelja koji su vrlo dobro upućen u svijet pića i o tome kako ih predstaviti. U svojoj knjizi, ovaj dvojac dijeli s nama savjete kako brzo napraviti ukusne koktele, na jednostavan ili malo sofisticiraniji način. Knjiga se sastoji od tri poglavlja koja predstavljaju različite razine složenosti koktela: „No Shake, Sherlock“, „Shake It up“ i „Magnificient Mixes“.

„No Shake, Sherlock“ je poglavlje koje obuhvaća jednostavnu pripremu koktela. Ovdje ćete pronaći zaokret u pripremi koktela s jakim alkoholnim pićima, a Harrison i Ridley nude i svoj pogled na glavno piće, Next Level Negroni. Poglavlje „Shake It up“ je nešto više ambiciozno te pokriva koktele koji zahtijevaju nešto više truda i opreme, ali i dalje ostaju jednostavni. Firecracker Margarita podiže na novu razinu suhe i sočne okuse klasične Margarite s malo čilija, a biljni okusi Gibsona su uravnoteženi pomoću glatkih zemljanih nota s nekoliko kapi malsinovog ulja. U poglavlju „Magnificient Mixes“ istaknuo se koktel s banana breadom. Ova mješavina zahtijeva infuziju ruma i banana breada  i stoji rame uz rame s veličanstvenim pićima kao što su Heart Peat te King of Roses, koktel od đumbira koji je preuzet s menija sada zatvorenog londonskog koktel bara Casita.

Kroz čitavu knjigu, autori nas potiču da personaliziramo svoja pića s biljnim dodacima poput majčine dušice ili limunske mente. Harrison i Ridley su stručnjaci u poznavanju destilacije što je ključni element knjige. Autori također predlažu prigodu koja je najbolja za poslužiti određeni koktel te koje čaše i ukrasi se koriste za svako piće. Knjigu možete naručiti na Amazonu za 25 dolara u tvrdom, te 10 dolara u mekom uvezu.

SAZNAJ VIŠE: