Market je ponovno oduševio novim jelima koja je dodao u svoju menu kartu. Među već standardnim jelima koja osvajaju svojim istančanim okusima poput beef tartara, soparnika, piceka s mlincima i rižota od bundeve, od sada ćemo moći uživati i u rižotu sa špinatom, šparogama i bukovačama, mariniranim pilećim prsima sa salatom od bulgura, povrćem i Romesco umakom, sporo kuhanim otkoštenim telećim rebrima s bobom i pečenim mrkvama i mnogo drugih fantastičnih gastro delicija. Odlučili smo isprobati svako novo jelo i možemo reći da su nas osvojili. U nastavku donosimo detaljan opis čitavog menija koji vas očekuje u Marketu.


JUHA
Dnevna juha 5,60€ se uvijek radi sa sezonskim namirnicama s Dolca gdje chef Goran Stanisavljević izbacuje svoje kreativu.
PREDJELO
Beef tartare s aromatiziranim maslacem i tostiranim domaćim sourdough kruhom 14,90€. Biftek kupujemo na Dolcu u mesnici Zagorac gdje je meso uistinu odlično. Uz beef tartare serviramo maslac sa začinskim biljem i naš domaći sourdough tostirani kruh. Idealno predjelo za sve mesoljupce. I da napomenem da kruh sami pečemo, a koliko je ukusan govori činjenica da većina gostiju misli da kruh kupujemo u nekim od razvikanih artisan pekarnica u Zagrebu.

Spring Soparnik s domaćim bijelim umakom (8 kom) 6,40€ je naša interpretacija soparnika pod utjecajem azijskih spring rolica gdje smo željeli postići hrskavost spring rolica a zadržati donekle okus soparnika. Ljubitelji klasičnog soparnika moraju znati da je u našem spring soparniku nalazi i krema od sira, tako da se ne radi o klasičnom soparniku. Uz navedeno, serviramo blago ljutkasti umak na bazi jogurta za svježinu i kick.
GLAVNA JELA:
Vegancijanski – Seitan na venecijanski s kremastom palentom 11,90€. Ovo jelo je naš veganski osvrt na jetrica na venecijanski. Seitan režemo kao i jetrica, a dimljeni seitan odlično paše u tu priču. Odlično jelo i za nevegane. Kao što je naš konobar Marko rekao: ‘Jako fina jetrica’:)
Rižoto sa špinatom, šparogama i bukovačama 11,90€. Poznati smo po našim odličnim rižotima i slovimo kao mjesto gdje se može pojesti najbolji rižoto u gradu. Kombinacije okusa koje spaja naš Chef Goran i tehnička provedba bez greške, stavljaju rižoto među najprodavanija jela u Marketu.
Beef tagliata ala Market 14,90€. Dobivali smo mnogo upita za lagana jela s mesom ili keto jela, te smose odlučili napraviti našu Market verziju Beef tagliate. Beef tagliata ala Market sadrži 120 grama bifteka, zelenu salatu, cherry rajčice, listiće grana padana i sezonsko povrće.
Marinirana pileća prsa sa salatom od bulgura, povrćem i Romesco umakom 12,90€. Marinirana pileća prsa koju kupujemo u Blagusu na Dolcu, bulgurom, šparogama, cherry rajčicama, suhim marelicama i romesco umakom od pečenih paprika. Izbalansirano jelo koje će zadovoljiti vaše nepce i utažiti vašu glad.
Sous vide lungić s krumpirom, romesco umakom i grilanim mladim lukom 13,90€. Lungić se sporo kuha sous vide tehnikom te se nakon toga zapeče prije serviranja. Jedan veliki krumpir se skuha i zatim stisne i zapeče na tavi, dodajemo grilani mladi luk i romesco umak- umak od pečenih paprika.

Pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima 14,90€. Pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima i ukiseljenom mrkvom je naša verzija tradicionalne pašticade s njokima s twistom. Ovo jelo smo imali na prošlom meniju no toliko je popularno da smo ga jednostavno morali ostaviti na meniju.
Rižoto s biftekom, špinatom, šparogama i bukovačama 16,90€. Tražili smo rižoto koji će biti odličan bez mesa, a i s dodatkom bifteka. Biftek se odlično sljubljuje sa špinatom i šparogama. Za ljubitelje mesa defitivno rižoto bez greške.
Sporo kuhana otkoštena teleća rebra s bobom i pečenim mrkvama 18,90€. Teleća rebra se sporo kuhaju, te se nakon kuhanja vade kosti. Nakon toga se meso stavlja u kalupe i radimo ‘steak’ od telećih otkoštenih rebara. Uz sotirani bob i pečenu mrkvu, ovo jelo spada u low carb jela.

Svježa tjestenina s filetom bijele ribe u vinskom umaku sa sušenim rajčicama i kaparama 16,90€. Dugo nismo imali tjesteninu u ponudi i ovo jela je naš osvrt na tjesteninu sa školjkama. File bijele ribe će najčešće biti orada, brancin, hama ili morski pas koji kupujemo na Dolcu. Filet režemo na trakice i zapečemo na grilu (110g čiste ribe). Uz umak na bazi vina, sušenih rajčica i kapara- ovo jelo će Vas teleportirati u ljetne dane na Jadranu.
DESERT:
Tiramisu 5,80€. Klasični talijanski desert koji se utkao u našu svakodnevicu. Serviramo ga u čaši, a komentari su bili toliko dobri da je ostao na meniju iako je na meniju od početka ljeta.
Čokoladni tart s kremom od bobičastog voća 5,90€. Čokoladni desert će uvijek biti na našem meniju, pa je tako ovdje čokoladni tart. Punjenje tarta, osim čokolade, ima i malo naranče koja daje malo svježine ovom desertu punom karaktera.
