The Weeknd priprema prvu kripto-turneju ikada

Najveća mjenjačnica kriptovaluta Binance sponzorirat će svjetsku turneju pjevača The Weeknda
04.06.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram

Vrijeme je za novu vijest o čudesima web3 tehnologije, a ovaj put se fokusiramo na svijet glazbe. S obzirom na to da je web3 relativno novi koncept, brojne slavne osobe žele biti prve u novim kreativnim pothvatima, a ovu utrku definitivno vodi kanadski pjevač The Weeknd. Ovaj popularni glazbenik prvi put je zakoračio na NFT scenu početkom prošle godine dok se tržište počelo zakuhtavati i od tada je nastavio s tim potezima. U posljednjem potezu The Weeknd angažirao najveću svjetsku kripto burzu kako bi ona podržala i financirala njegovu nadolazeću svjetsku turneju i za nju pripremio NFT-ove.

Prema izjavi umjetnika, „After Hours Til Dawn“ turneja koja započinje 8. lipnja diljem SAD-a i Kanade bit će „prva globalna koncertna turneja koja integrira Web3 tehnologiju za poboljšano iskustvo obožavatelja“. Službeni sponzor turneje je najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta Binance koja je najavila da će The Weekndova turneja biti prva postojeća kripto-svjetska turneja. Binance će surađivati s HXOUSE zajednicom sa sjedištem u Torontu kako bi razvio NFT vezane uz turneju zajedno s merchem pod istim brendom.

Posjetitelji koncerta će također dobiti virtualne ulaznice s kojima mogu dobiti pristup prigodnim NFT-ovima što će pružiti obožavateljima jedinstveno iskustvo. Binance će također donirati 2 milijuna dolara humanitarnom fondu XO koji je The Weeknd osnovao ranije ove godine u ulozi globalnog ambasadora organizacije „United Nations World Food Programme“. Pjevač i Binance će surađivati i na dodatnim NFT-ovima i donirati fondu XO 5% od prodaje istih. Binance kaže da će novi fond ulagati u projekte koji „mogu proširiti upotrebu kriptovaluta i potaknuti usvajanje Web3 i blockchain tehnologija“.

SAZNAJ VIŠE: