Jeste li razmišljali o home – made slasticama i kolačima? Ako još ne znate što biste ovih blagdana pripremili i usput ostavili ekipu bez teksta, odgovor se nameće sam po sebi – slastice francuske kuhinje. Naša omiljena slastičarka Mia Salman iz Meet Mie održala je slatku kulinarsku radionicu i oduševila brojne uzvanike.
Već je poznato da se u prostorima za kuhanje i gastro radionice na Velesajmu događaju fantastične kulinarske priče, a tako je bilo i na slatkoj radionici pod vodstvom Mie Salman, koja je okupila brojne ljubitelje slatkog. Mia i njezina slastičarnica Meet Mia uvukle su nam se pod kožu još od prvih krafni i kroasana, a ovih blagdana Mia je bila posebno inspirirana i za prisutne predstavila recept za tart.
Na radionici jedne od najpoznatijih zagrebačkih slastičarki našli su se Mile Butorac, Anja Maršić, Jelena Petrović, Anja Dujaković, Maria Grigoryan Vučković, Matea Miljan, Anita Dundović, Lidija Šeatović, Ivana Pirizović, Ines Šitum, Pamela Badžek, Dorin Zelenika i Marija Čamber koji su korak po korak, vješto kreirali posebnu ediciju Meet Mia slastica.
Tart od jabuka i slane karamele u kombinaciji s kremom od mascarponea i vanilije dobio je i finalni touch – blagdanske koktele dobro poznatih naziva. Gosti su uživali u kuhanju i kušanju koktela Lillet Rosé Tonic i Lillet Hugo, čija su popularna imena ipak dobila malo drugačije, božićno ruho. Baš kako priliči duhu koji slavi Lillet – nesputano, otvoreno i jedinstveno. Svi zaljubljenici u dobar aperitiv kroje vlastita pravila.
Nije zato neobično da upravo Lillet sezonama promiče snagu, poduzetništvo i prije svega, prijateljstvo. Uživajući slatki život francuske kuhinje, posjetitelji radionice doživjeli su genijalno gastro iskustvo, kao uvod u blagdanske radosti i sezonu evenata.
Zapravo, slatka Meet Mia radionica podsjetila nas je da je festive vrijeme pred nama i da ovaj tip druženja iskopiramo i za privatna i za poslovna druženja je ideja za team building ili super poklon ispod bora dragoj osobi uz bocu Lilleta. I naravno, ne zaboravite sebe! Ako mislite da vam treba još malo znanja o slatkom, radionica poput ove idealan je izbor za vas same.