Sydney Sweeny postaje nova „Barbarella“

Sydney Sweeney uskočila je u ulogu svemirske heroine Barbarelle iz istoimene serije stripova francuskog pisca Jean-Claudea Foresta prema kojima je još 1970-ih kreiran kultni film s Jane Fondom
17.10.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram/ IMDb

Zvijezda serije „Euphoria“  Sidney Sweeney polako, ali sigurno ulazi u hollywoodsku mašineriju. Osim „Euphorije“, Sweeney je svoj uspjeh ostvarila i u HBO komediji „White Lotus“ koja je nagrađena Emmy kipićem. Nije ni čudo što je njezin talent prepoznat u tako jakim serijama, a prva produkcijska kuća koja ju je uhvatila je Sony Pictures. Naime, glumica je s ovom kućom uplovila u mnoge filmske projekte, a sada je i službeno objavila svoje planove da će uskočiti u ulogu glavnog lika i izvršne producentice nadolazećeg filma „Barbarella“.

SCI-FI heroina Barbarella i kultna uloga Jane Fonde

„Barbarella“ je serija stripova francuskog pisca i ilustratora Jean-Claudea Foresta koji prati istoimenu heroinu što putuje svemirom spašavajući ga od zločinaca.  Godine 1968. redatelj Roger Vadim kreirao je filmsku adaptaciju stripa s Jane Fondom u ulozi Barbarelle. Kada je izašao, film nije bio veliki hit na blagajnama, no desetljećima poslije postao je kultni klasik, a također se smatra da je Barbarella bila najznačajnija uloga Jane Fonde.

Sony Pictures sada radi novu adaptaciju dilma iz 1970-ih, a Fondinu ulogu preuzima Sidney Sweeney. Iako je projekt trenutno u vrlo ranoj fazi razvoja, glumica je vijest potvrdila na svom Instagramu. Objavila je sliku originalnog animiranog postera iz 1968. uz opis „vrijeme je da spasimo svemir“. Sydney Sweeney je savršeni izbor za plavokosu sci-fi heroinu.

Ljubav između Sydney Sweeney i Sony Picturesa

Sweeney je definitivno postala miljenica ove produkcijske kuće. Studio ju je odabrao za glavnu glumicu Marvelovog filma“Madame Webb“ zajedno s Dakotom Johnson, a također ju je angažirao za glavnu ulogu u filmu „The Registration“, adaptacije istoimenog triler romana spisateljice Madison  Lawson. Čak iako je Twitter dušebrižnici pokušaju „ugasiti“ zbog spornih objava na Instagramu, glumica ima par aseva u rukavu.

SAZNAJ VIŠE: