U srcu Pariza, među šarmantnim ulicama i živopisnim kafićima, nalazi se skriveni place za ljubitelje ribljih specijaliteta – bistro Sur Mer. Ovaj riblji restoran, koji je 2017. godine otvorila talentirana chefica Olive Davoux, brzo je stekao reputaciju jednog od najugodnijih i najinovativnijih mjesta za gurmane u gradu.


Sur Mer – kamenice i prirodna vina
Sur Mer se ponosi svojom filozofijom održivosti, nudeći gostima ribu i plodove mora koji su pažljivo odabrani od manjih, lokalnih ribara. Olive Davoux od početka je odlučila raditi samo s najboljim proizvodima iz mora i tla, vodeći računa o okolišu i prirodnim resursima. Svaki dan donosi nove, svježe sastojke koji nadahnjuju njezinu kulinarsku kreativnost i omogućuju joj da osmisli jelovnik koji se mijenja svakodnevno, pružajući gostima uvijek novo iskustvo.

Atmosfera u Sur Meru je intimna i ugodna, s naglaskom na zajedničkom uživanju u hrani. Jelovnik je osmišljen tako da potiče dijeljenje i kušanje raznih malih tanjura, što gostima omogućuje istraživanje širokog spektra okusa. Prirodna vina, koja prate svako jelo, pažljivo su odabrana kako bi nadopunila bogatstvo morskih delicija i dala poseban pečat cjelokupnom doživljaju.

Chefica Olive Davoux posvećuje posebnu pažnju svakom detalju, od izbora ribe i plodova mora do svježeg bilja i povrća koje dolazi od lokalnih farmera i berača. Njena strast prema kuhanju i predanost održivosti vidljiva je u svakom tanjuru koji izađe iz kuhinje. Također, surađuje s vinarima koji prirodno obrađuju vinograde, što dodatno doprinosi autentičnosti i kvaliteti ponude.

Sur Mer nije samo restoran; to je mjesto gdje se susreću tradicija i inovacija, gdje se poštuju sezonski ciklusi i održivi principi. Gosti koji posjete ovaj bistro mogu očekivati ne samo izvrsnu hranu, već i jedinstveno kulinarsko putovanje koje slavi prirodne okuse i održivost. U ugodnom ambijentu, uz zvukove Pariza, Sur Mer nudi nezaboravno iskustvo koje poziva na povratak.


Posjetitelji Pariza koji traže autentično, održivo i kreativno gastronomsko iskustvo, naći će sve to i više u bistrou Sur Mer. Chefica Olive Davoux svojim vizionarskim pristupom stvara mjesto koje nije samo restoran, već i must have place za ljubitelje dobre hrane.