Što nanijeti ako izgorim na suncu? Ovi proizvodi će najbrže obnoviti kožu

Mnogo je proizvoda koji obećavaju ublažiti posljedice ako izgorimo na suncu. Najčešće se kao savjet preporučuju aloe vera i jogurt, ali oni će pomoći samo rashladiti kožu. Za brzo i efikasno saniranje posljedica od sunca, postoje mnogo učinkovitiji sastojci koji mogu preko noći obnoviti kožu i ublažiti crvenilo
06.08.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest

Neke greške se možda i opraštaju, ali koža nijednu neće. U želji da što prije dobijemo brončani ten, neoprezno raspolažemo s kremom za sunčanje. Zvuči poznato, zar ne? Opekline od sunca lako poremete planove za brončani ten, jer tada vodimo borbu s crvenilom i kožom koja se guli. Možda poželite posegnuti za aloe verom i jogurtom, ali ima mnogo boljih načina da se brže riješite posljedica neopreznog sunčanja.

Antioksidansi

Ako razumijemo što se dešava s kožom kad izgori na suncu, jasnije ćemo znati što odabrati za uklanjanje posljedica neopreznog sunčanja. Prilikom nezaštićenog izlaganja na suncu, koža doživi oksidativni šok prilikom kojeg dolazi do oštećenja DNA uslijed čega nastaju slobodni radikali. Ti slobodni radikali oštećuju DNA u drugim stanicama. Baš zato beauty industrija voli antioksidanse poput vitamin C i astaksantina. Oni vežu za slobodne radikale i time ih neutraliziraju kako ne bi mogli raditi još veća oštećenja na koži. Najbolje je kombinirati antioksidanse koji se nanose topikalno poput seruma ili kreme te suplemenata koji se uzimaju oralno.

Suplemente s astaksantinom dobro je uzimati čitavo ljeto, a antioksidativni serum u jutarnjoj rutini prije nego što nanesemo SPF. U slučaju da ipak izgorite na suncu, dobro je na to mjesto nanijeti serum s vitaminom C ili astaksantinom i potom kremu s antioksidansima.

Serumi

Kreme

Astaksantin suplimenti

After Sun lotion koji popravlja DNA

Celodnevno izlaganje suncu i vjetru izuzetno isušuje kožu. Upravo zato većina after sun losiona imaju isto ključno djelovanje. Hlade kožu i duboko ju hidratiziraju. Ovo djelovanje će pomoći ublažiti osjećaj napetosti kože nakon što izgori, ali neće pomoći ubrzati proces regeneracije. Jedini after sun losion koji zaista preko noći obnavlja i sanira kožu je DayLong AfterSun Repair losion. Sadržava inovativni sastojak – enzim koji popravlja DNA. Crvenilo koje vidimo nakon što koža izgori rezultat je zasićenosti slobodnih radikala, koje je potrebno neutralizirati. S antioksidansima najbrže otklanjamo djelovanje slobodnih radikala, a s enzimom koji popravlja DNA, dajemo boost regenerirajućem djelovanju.

Za svaki slučaj, ovo ljeto, uz svoj najdraži after sun losion za hidrataciju, spakirajte serum ili kremu s antioksidansima te After Sun Repair losion s enzimom koji regenerira DNA. U kombinaciji ovi aktivni sastojci najbrže će obnoviti kožu, otkloniti crvenilo, spriječiti daljnje upalne procese i lakše ćete se moć vratiti svom planu do brončanog tena.

SAZNAJ VIŠE: