Što je kuća Chanel dizajnirala za Barbie?

Svi znamo da je Margot Robbie ambasadorica kuće Chanel, a film o Barbie prati tu suradnju kroz niz asesoara i odjeće koju je u film uvrstila kostimografkinja Jacqueline Durran
24.07.2023.
IMAGE SOURCE: Chanel /Instagram

Ova Barbie nosi Chanel, kako u stvarnom životu tako i u filmu. Kostimografkinja filma Barbie, Jacqueline Durran je imala jasne ideje o Chanel kostimima koje bi Barbie trebala nositi, a da lik bude što vjerodostojniji za sve obožavatelje kultne lutke. „Dvije su ideje dominirale prilikom moje interpretacije Barbie kostima. Prva i najvažnija je da je Barbie uvijek perfektno odjevena bez obzira na aktivnost kojom se bavi. To znači da se uvijek odijeva posebno za svaku prigodu. Druga ideja je vezana za povijesne reference njene stilske evolucije. Barbie je osmišljena 1959. a hommage toj godini se događa odmah na početku filma kada se Barbie pojavljuje u vintage crno bijelom kupaćem kostimu. Ovaj film je presjek njene modne evolucije od 50-ih godina do danas“ – izjavila je.

Kako se u priču uklopio Chanel? Jako dobro jer su lookovi viđeni u filmu custom made ili su ponovno napravljeni po komadima iz arhive. Chanel je za film ponovno napravio ružičasto odijelo iz 1995. godine koje je Barbie nosila u kompletu s torbicom, šeširom i cipelama za total look. Karl Lagerfeld je 1995. napravio kompletnu Chanel kolekciju posvećenu Barbie te je Durran imala zavidan odabir komada koje će Margot Robbie nositi u filmu. Jedan od tih lookova je nosila Claudia Schiffer na reviji 1995. godine.

„Jedan od najboljih stilskih trenutaka u filmu je kada Barbie nosila Chanel od glave do pete: ružičasta haljina, naušnice, ogrlica, torba i cipele. U jednom dijelu filma smo trebali skijaško odijelo za Barbie i znala sam da ćemo ga sigurno pronaći u Coco Neige kolekciji, ali problem je bio Ken. Naime trebali smo isto skijaško odijelo za njega. Chanel tim je napravio posebno odijelo za njega iako ne dizajniraju za muškarce. „ – kazala je Durran.

Barbie ruši sve rekorde gledanosti i film je samo u prvom tjednu prikazivanja zaradio 100 milijuna dolara. Očekuje se da će ovo biti najveći film godine.

SAZNAJ VIŠE: