Što je „anti-maskara“ pokret i zašto su svi za njim poludjeli?

TikTok je glavno žarište beauty i make up trendova, a ovoga puta kreativnu titulu odnio je anti-maskara pokret koji potiče nanošenje maskare na potpuno nove načine
26.09.2022.
IMAGE SOURCE: Pinterest/ Instagram @sheiikup
RECOMMENDED

Another day, another beauty trend. Ili bolje rečeno, još jedan „TikTok trend“. Jer ipak je to aplikacija gdje se sve događa i gdje se u loncu punog sadržaja krčkaju novi trendovi. Od svih zajednica, beauty i make-up su one najjače. I u tim zajednicama nastaje najviše trendova. Ne možete zamisliti niti jedan dio tijela kojeg nije u nekom trenutku zahvatio oblak trendova. Nokti su najčešće muze, od boja pa sve do vrsta manikure. Imali smo i tretman pod nazivom „slugging“ koji se koristi na suhoj koži, ali i na suhoj kosi.  A sada je došao red na oči, točnije, na trepavice i njihovu najbolju prijateljicu maskaru.

„Anti-maskara“ pokret je novi trend, a hashtag #antimascara na TikToku broji 46 milijuna pregleda. Iako nam samo ime zvuči kao da je ovo pokret koji želi potpuno odbaciti maskaru, on to uopće nije. Baš suprotno, anti-maskara pokret želi potaknuti korištenje maskare na potpuno nove načine. Znamo čemu maskara služi: povećava volumen i duljinu trepavica te definira (uokviruje) pogled. Međutim, anti-maskara pokret navodi kako bi trepavice i oči došle do većeg izražaja, maskara se može koristiti i na drugačije načine, a ne samo ovaj tradicionalni. Što to znači? To znači da umjesto da stavljate maskaru isključivo na trepavice, počnite ju stavljati i na kapke te druge žarišne točke lica kako biste stvorili odvažan look s naslovnice modnog časopisa.

Anit-maskara definitivno nije za svakodnevni look (ali i može biti, ovisno o tome što smatrate „svakodnevnim“). On njeguje kreativnost i doživljaj ljepote, a doista se možemo složiti da je kreativnost u korištenju maskare na nivou.

@lenkalul

anti mascara eyes 🖤 ad using Eyeko black magic cocoa edit eyeliner from my @boxycharm 🫶🏼 ib @divinamuse #boxycharm #boxycharmpartner #makeup

♬ original sound – EX7STENCE™

Kreatori sadržaja na TikToku pokazali su razne načine na koji koriste maskaru: ona se preobrazila u sjenilo, eyeliner, a mnogi ju koriste kao slikarski kistić s kojim kreiraju mala umjetnička djela na svojem licu. Ako želite uskočiti u ovaj novi trend, izdvojili smo par videa iz kojih možete dobiti neku inspiraciju.

SAZNAJ VIŠE: