Omiljenu njegu lica sada primjenjujemo i na kosi

TikTok-om drma novi trend slugginga za kosu, a za njega je dovoljno da posjedujete masku ili ulje s kojim ćete postići efekt sjajne i zdrave kose
24.08.2022.
IMAGE SOURCE: Instagram @crownaffair

Slugging za lice je odavno osvojio sve koji imaju suhu kožu. Jednostavan je i učinkovit (iako nije lijek za sve probleme, pogotovo za one s kojima se susreću osobe s masnijom kožom) i ne podrazumijeva nikakvu posebnu tehniku, nikakve komplicirane korake i jednostavno znači da na kraju noćne rutine njege kao posljednji korak koristite neki okluziv, najčešće vazelin.

Omiljenu negu lica sada primenjujemo i na kosi. Ne, ne šalimo se (фото 1)

Sada TikTok-om drma jedna nova varijacija na temu, a ako je suditi po broju fotki nevjerojatno sjajne kose natopljene maskama i uljima, slugging za kosu je trend koji ćemo prakticirati cijele godine.

KAKO IZGLEDA SLUGGING ZA KOSU

Princip je isti kao i za lice, osim što se umjesto vazelina na čistu mokru kosu stavljaju ulje ili maska, a zatim se sve “spakira” u mekani turban (ili čarapu) preko noći.

Omiljenu negu lica sada primenjujemo i na kosi. Ne, ne šalimo se (фото 2)

KAKO SE IZVODI

Po koji dodani trik će dati još bolje rezultate.  Za početak, natopite krajeve kose znatno više nego tjeme – to je dio koji je najoštećenji i najviše vapi za njegom. Umjesto vezanja kose u rep, kao što to radi većina na TikToku, bolje je da kosu uvijete u labavu punđu zato što su vlasi natopljene vodom osjetljivije i lakše se lome pa je poželjno izbjegavati previše češljanja i stezanja, kao i vezanje gumicom. Za umotavanje prvo koristite svilenu maramu (ili jastučnicu, ako vam nije žao) pa tek preko nje pamučnu čarapu. Na taj način više proizvoda će se zadržati na samoj kosi.

Omiljenu negu lica sada primenjujemo i na kosi. Ne, ne šalimo se (фото 3)

BENEFITI

Ulja i serumi osiguravaju da vlaga ostane unutar vlasi i zato je slugging savršen sos tretman za suhu kosu, nevezano za to koje je doba godine.

LOŠE STRANE

Ukoliko ne isperete i ne uklonite ulje, serum ili masku kosa će biti previše masna i bez sjaja, a bit će je teško i kontrolirati. Ukoliko imate gustu kosu i deblju vlas, birajte teža ulja poput arganovog i kokosovog, a ukoliko vam je kosa tanka radije se odlučite za masku i obavezno preskočite korijen.

SAZNAJ VIŠE: