Stigla je druga sezona serije „Euphoria”, a s njom i novi trendovi

18.01.2022.

Iako je od premijere serije „Euphoria” prošlo dvije i pol godine, ona u istom ritmu nastavlja diktirati modne trendove i nemoguće je ne potpasti pod barem neki od njih. Šminkeri su u velikoj mjeri crpili inspiraciju od Donielle Davy – šljokice, cvjetići po rubovima kapaka, cirkoni, neonske boje, sve smo vidjeli.

Kada govorimo o modi, za komade koji se trenutno nalaze i u našim ormarima, možemo zahvaliti Heidi Bivens. Iako je isprva, besprijekorno ispunivši svoj zadatak kostimografkinje u prvoj sezoni, ujecala na generaciju Z, taj utjecaj vrlo brzo se počeo širiti nesputan granicama bilo kakve vrste i čak stigao do crvenog tepiha. Pa kakve trendove nam donosi nova sezona?

https://www.instagram.com/p/CX1obNBt2IK/?utm_source=ig_embed

Budući da je serija pokupila nominacije za Emmy nagradu, dok su Zlatni globusi navukli gnjev na sebe nakon što Zendaya nije dobila nominaciju za svoju ulogu u seriji “Euphoria”, Heidi se našla pred izazovom da ispuni visoka očekivanja u drugoj sezoni. Već možemo reći da je u tome uspjela. Ono što njena vizija jest da kostime iskoristi kao ogledalo razvoja svakog lika. Ove sezone, kako je svaki lik odrastao, boje su postajale tamnije. Ona istovremeno pravi kontrast s jakim tonovima, kao odgovor na unutrašnje traume i nedoumice svakog od njih. Spremajući se za ovu sezonu, pročešljala je svaku vintage trgovinu u LA-u i naravno da želimo svaki komad.

Istina je da odijevanje i konkretni komadi premašuju starosne i socijalne granice, štoviše trenutno na TikToku sadržaj vrvi od imitacije outfita koji su sve, samo ne školska uniforma. Fezco nosi džemper s potpisom brenda KidSuper – nesvakidašnji spoj mode i umjetnosti, Cassie Pradine sandale, Kat haljinu Mimi Wade, a ostale junakinje Miu Miu, Maroske Peech, NIHL, dok vintage komadi ostaju dominantni: Zendaya u Jean Paul Gaultier prsluku i vintage Roberto Cavalli hlačama.

https://www.instagram.com/p/CYphd5nsfT_/?utm_source=ig_embed

Šminka u novoj sezoni može se promatrati kao introvertna verzija one iz prve, donosi nam nove kreativne zaokrete i inspirativna rješenja, savršeno oslikavajući eksperimentiranje i samootkrivanje junakinja serije. Budući da je čitava sezona za nekoliko nijansi sirovija od prethodne, tamnija paleta boja koja važi za garderobu, važi i za šminku. Dok su u prvoj sezoni u fokusu bili cirkoni i svjetlucavi ukrasi, ove sezone, s inspiracijom iz 1960-ih, upečatljive ilustracije ajlajnera sigurno će vas oduševiti. To je posebno primjetno kod Jules što u potpunosti ima smisla budući da ona prolazi kroz vrtoglave transformacije i preispitivanja, te vanjština savršeno oslikava unutrašnjost.

https://www.instagram.com/p/CYhoMefP-KG/?utm_source=ig_embed

Režiser, Sam Levinson, strahovao je da druga sezona ne bude puka imitacija prve. Svjestan popularnosti same serije, kao i estetika koje su u trendingu, htio je ostati vjeran srži serije, ali da je napravi tako da izgleda drugačije. Kako je sam naveo: „Ako je prva sezona bila neka vrsta kućne zabave u 2:00 ujutro, druga sezona bi trebalo izgledati kao 5:00 ujutro, daleko iznad točke u kojoj su svi trebali već otići kući.”

SAZNAJ VIŠE: