SEARCH

Stigla je druga sezona serije „Euphoria”, a s njom i novi trendovi

18.01.2022.
RECOMMENDED

Iako je od premijere serije „Euphoria” prošlo dvije i pol godine, ona u istom ritmu nastavlja diktirati modne trendove i nemoguće je ne potpasti pod barem neki od njih. Šminkeri su u velikoj mjeri crpili inspiraciju od Donielle Davy – šljokice, cvjetići po rubovima kapaka, cirkoni, neonske boje, sve smo vidjeli.

Kada govorimo o modi, za komade koji se trenutno nalaze i u našim ormarima, možemo zahvaliti Heidi Bivens. Iako je isprva, besprijekorno ispunivši svoj zadatak kostimografkinje u prvoj sezoni, ujecala na generaciju Z, taj utjecaj vrlo brzo se počeo širiti nesputan granicama bilo kakve vrste i čak stigao do crvenog tepiha. Pa kakve trendove nam donosi nova sezona?

Budući da je serija pokupila nominacije za Emmy nagradu, dok su Zlatni globusi navukli gnjev na sebe nakon što Zendaya nije dobila nominaciju za svoju ulogu u seriji “Euphoria”, Heidi se našla pred izazovom da ispuni visoka očekivanja u drugoj sezoni. Već možemo reći da je u tome uspjela. Ono što njena vizija jest da kostime iskoristi kao ogledalo razvoja svakog lika. Ove sezone, kako je svaki lik odrastao, boje su postajale tamnije. Ona istovremeno pravi kontrast s jakim tonovima, kao odgovor na unutrašnje traume i nedoumice svakog od njih. Spremajući se za ovu sezonu, pročešljala je svaku vintage trgovinu u LA-u i naravno da želimo svaki komad.

Istina je da odijevanje i konkretni komadi premašuju starosne i socijalne granice, štoviše trenutno na TikToku sadržaj vrvi od imitacije outfita koji su sve, samo ne školska uniforma. Fezco nosi džemper s potpisom brenda KidSuper – nesvakidašnji spoj mode i umjetnosti, Cassie Pradine sandale, Kat haljinu Mimi Wade, a ostale junakinje Miu Miu, Maroske Peech, NIHL, dok vintage komadi ostaju dominantni: Zendaya u Jean Paul Gaultier prsluku i vintage Roberto Cavalli hlačama.

Šminka u novoj sezoni može se promatrati kao introvertna verzija one iz prve, donosi nam nove kreativne zaokrete i inspirativna rješenja, savršeno oslikavajući eksperimentiranje i samootkrivanje junakinja serije. Budući da je čitava sezona za nekoliko nijansi sirovija od prethodne, tamnija paleta boja koja važi za garderobu, važi i za šminku. Dok su u prvoj sezoni u fokusu bili cirkoni i svjetlucavi ukrasi, ove sezone, s inspiracijom iz 1960-ih, upečatljive ilustracije ajlajnera sigurno će vas oduševiti. To je posebno primjetno kod Jules što u potpunosti ima smisla budući da ona prolazi kroz vrtoglave transformacije i preispitivanja, te vanjština savršeno oslikava unutrašnjost.

Režiser, Sam Levinson, strahovao je da druga sezona ne bude puka imitacija prve. Svjestan popularnosti same serije, kao i estetika koje su u trendingu, htio je ostati vjeran srži serije, ali da je napravi tako da izgleda drugačije. Kako je sam naveo: „Ako je prva sezona bila neka vrsta kućne zabave u 2:00 ujutro, druga sezona bi trebalo izgledati kao 5:00 ujutro, daleko iznad točke u kojoj su svi trebali već otići kući.”

SAZNAJ VIŠE:
Lucija Vogrinc
| 28.11.2022.